ΔΗΠΕΘΕ: Ήρθε η ώρα της προσεγμένης παιδικής παράστασης

 ΔΗΠΕΘΕ: Ήρθε η ώρα της προσεγμένης παιδικής παράστασης

Η καθιερωμένη, φθινοπωρινή και πάντα προσεγμένη παιδική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάστηκε εχθές τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της. Σημειώνουμε ότι η πρεμιέρα έχει προγραμματισθεί στις 6:00 το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου. Το σημαντικό στοιχείο σχετικά με την παράσταση αφορά στους μαθητές. Ήδη δήλωσαν ότι θα την παρακολουθήσουν κατά τις πρωινές ώρες 66 δημοτικά σχολεία από την Καβάλα, τη Δράμα και τη Ξάνθη.

Τα εξήντα είναι δημοτικά σχολεία και τα έξι είναι ειδικά σχολεία. Υπάρχουν ακόμη κενές ημερομηνίες κι έτσι ο αριθμός των μαθητών – θεατών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω. Προκειμένου να καλυφθεί όλο αυτό το σχολικό ενδιαφέρον, οι πρωινές παραστάσεις θα είναι δύο ανά ημέρα. Ενώ κάθε Κυριακή στις 6:00 το απόγευμα η παράσταση θα δίνεται στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» για μικρούς αλλά και για μεγάλους θεατές.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Πετρόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης και οι συντελεστές της παιδικής παράστασης εμφανίστηκαν χαρούμενοι στη συνέντευξη τύπου και γι’ αυτόν το λόγο. Σίγουροι κυρίως για το τελικό αποτέλεσμα οι προαναφερόμενοι τόνισαν ότι εξυπηρετείται ο βασικός στόχος, για την ύπαρξη ενός παιδικού θεάτρου επιπέδου.

Ο πρόεδρος Πέτρος Πετρόπουλος στη διάρκεια της συνεντεύξεως σημείωσε: «Μια σκληρή κι επίπονη δουλειά από όλους έχει ολοκληρωθεί. Τα αποτελέσματα θα φανούν επί σκηνής. Την παράσταση δήλωσαν πως θα παρακολουθήσουν πολλά δημοτικά σχολεία και υπολογίζουμε περίπου έξι χιλιάδες παιδιά συνολικά. Κάθε Κυριακή θα υπάρχουν πέντε απογευματινές παραστάσεις.

Το νούμερο των μαθητών θεατών είναι ασύλληπτο. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίον είμαι ικανοποιημένος. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν. Να υπογραμμίσουμε ότι στην παράσταση μετέχουν καβαλιώτες συντελεστές, ως μια απόδειξη ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σέβεται το ντόπιο δυναμικό».

Ο Θοδωρής Γκόνης επεσήμανε: «Είμαστε πιστοί στο τακτικό ραντεβού μας με την παιδική παραγωγή. Μια παράσταση υψηλού επιπέδου με συνεργάτες που τιμούν το θέατρο. Εδώ και χρόνια διατηρούμε υψηλό το επίπεδο του παιδικού θεάτρου γι’ αυτό εξάλλου και η παιδική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ πάντα έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Πρόκειται για ένα θαλασσινό έργο που εξελίσσεται στην ξηρά».

Η σκηνοθέτης Θεανώ Αμοιρίδου ευχαρίστησε το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και το Θοδωρή Γκόνη για την εμπιστοσύνη και την πρόταση συνεργασίας. Όπως είπε, όλα τα θέματα που θίγει η παράσταση είναι επίκαιρα. Η σκηνοθέτης ευχήθηκε τα μηνύματα να έχουν την ίδια επίδραση και στους μικρούς και στους μεγάλους, ενώ κατέληξε διευκρινίζοντας πως η παράσταση αναφέρεται στην αγάπη και στον πολιτισμό.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το έργο «Μέσα στο νερό δασκάλα», ένα κείμενο του Γιάννη Ξανθούλη που λίγες φορές έχει παρουσιαστεί στο θέατρο και ορισμένες υπό διαφορετικό τίτλο. Ο Πάρης Παρασχόπουλος, που έχει την ευθύνη της μουσικής κι έγραψε για την παράσταση 15 τραγούδια, μίλησε για τη διαφορετικότητα της προετοιμασίας αφού όπως είπε το 90% των συντελεστών είναι καβαλιώτες. Αυτό, σημείωσε, είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η παράσταση αναφέρεται που πράγματα που όλοι έχουμε ανάγκη να ακούσουμε και ειδικότερα τα παιδιά.

Λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια για το έργο είπαν οι παρόντες συντελεστές και ηθοποιοί, όπως η Ναταλία Άννα Βασιλέκα και ο Δημήτρης Κοντός, τονίζοντας πόσο καλή ήταν η συνεργασία ενόσω πραγματοποιούνταν οι πρόβες, αλλά και πόσο θετικό είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το καβαλιώτικο θέατρο κατά πολύ ψηλά τον πήχη, σημείωσε ο Δημήτρης Κοντός.

Διαβάστε επίσης