• 25 Απριλίου 2024,

Δωρεάν σχολικά γεύματα σε 17 σχολεία του Δήμου Καβάλας

 Δωρεάν σχολικά γεύματα σε 17 σχολεία του Δήμου Καβάλας

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε την συνέχιση του προγράμματος των δωρεάν σχολικών γευμάτων. Το Υπουργείο ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα επεκτείνεται αλλά η επέκταση για την οποία το Υπουργείο δηλώνει την ικανοποίησή του,  δεν αφορά σχολεία του δήμου Καβάλας και του νομού μας γενικότερα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου περιλαμβάνει για τον νομό Καβάλας τα 17 γνωστά σχολεία, ουσιαστικά του δήμου Καβάλας.

Είναι σχολεία μέσα και έξω από την πόλη. Σε ορισμένα από αυτά το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για 3η συνεχόμενη χρονιά. Δυστυχώς δεν είναι γνωστές σημαντικές λεπτομέρειες της διαδικασίας, δηλαδή αν είναι όλα έτοιμα ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει με την έναρξη των μαθημάτων μετά από λίγες εβδομάδες. Στο παρελθόν έχει συμβεί και αυτό που ήδη αναφέραμε, έναρξη των σχολικών γευμάτων ταυτόχρονα με την έναρξη των μαθημάτων, αλλά και κάτι εντελώς αντίθετο.

Τα σχολικά γεύματα να προλαβαίνουν μόνο τις τελευταίες μέρες σχολικής χρονιάς.

Θυμίζουμε ότι τα σχολεία που επωφελούνται του προγράμματος στο δήμο Καβάλας είναι τα εξής: 2ο, 4ο, 7ο, 8ο, 14ο, 17ο, 18ο, 19ο, 20ο, 22ο, 1ο Ειδικό, 1ο Κρηνίδων, 2ο Κρηνίδων, Αμυγδαλεώνα, Νέας Καρβάλης, Ζυγού και Φιλίππων.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου σημειώνει:

Το πρόγραμμα  «Σχολικά Γεύματα» επεκτείνεται σε 1.227 δημοτικά σχολεία όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2019 – 2020. Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Διαβάστε επίσης