• 19 Μαΐου 2024,

Δραματική μείωση δρομολογίων της Ολυμπιακής

 Δραματική μείωση δρομολογίων της Ολυμπιακής

Σε δραματική και πρωτοφανή μείωση των χειμερινών δρομολογίων της προχωρά η Ολυμπιακή Αεροπορία (ουσιαστικά δηλαδή η Aegean αφού σ’ αυτήν ανήκει η Ολυμπιακή) από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 έως και το Σάββατο 25 Μαρτίου του 2017.

Μετά από πολλά χρόνια, ίσως και από τότε που το αεροδρόμιο «μετακόμισε» από τον Αμυγδαλεώνα στο Αγίασμα, υπάρχει τέτοια υποβάθμιση στις εσωτερικές πτήσεις της περιοχής μας. Και μάλιστα σε καιρούς που όχι μόνον παρατηρείται αύξηση των πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό προς την Καβάλα σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι σχεδόν τις αρχές Νοεμβρίου αλλά είναι πάντα σε ισχύ και η πάγια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ένα ίσως και δύο τακτικά εβδομαδιαία δρομολόγια σε όλη τη διάρκεια του έτους προς προορισμούς στη Γερμανία.

Δυστυχώς η Aegean όχι μόνον προχωρά σε δραματική μείωση του αριθμού των δρομολογίων εβδομαδιαίως αλλά και οι ώρες που επιλέγει για να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια αυτά είναι εντελώς άβολες για επαγγελματίες που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα και να τελειώσουν αυθημερόν τις δουλειές τους. Αυτό είναι πλέον αδύνατον και συνεπάγεται περισσότερα έξοδα αφού αναγκαστικά θα πρέπει να περιλαμβάνει και μία διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα εβδομαδιαία δρομολόγια είναι μόλις δέκα (10) και γίνονται δύο κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και μόλις ένα τις υπόλοιπες τέσσερις μέρες της εβδομάδος.

Επίσης σημειώνουμε ότι η «πρωινή» ώρα αναχώρησης είναι στις 11.25 (!!!) ενώ όταν έχει απογευματινή πτήση αυτή αναχωρεί στις 19.25.

Αντίθετα με την Καβάλα η Aegean διατηρεί σχεδόν ανέπαφα τα χειμερινά δρομολόγιά της από την Αλεξανδρούπολη προς την Αθήνα με ένα συνολικό αριθμό δέκα εννέα (19) εβδομαδιαίως, πραγματοποιώντας τρία (3) ημερησίως εκτός Τετάρτης και Κυριακής που η πρωτεύουσα του Έβρου εξυπηρετείται με δύο δρομολόγια ημερησίως. Και όλα αυτά μάλιστα σε πολύ καλύτερες και βολικότερες ώρες από τα αντίστοιχα της Καβάλας.

Η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή της υποβαθμίζεται με την νέα δρομολογιακή πολιτική της Aegean και οφείλουν οι αιρετοί τοπικοί άρχοντες αλλά και οι τοπικοί φορείς γενικότερα να αντιδράσουν με κάποιον τρόπο ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή και τακτικότερη αεροπορική σύνδεση της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής με την πρωτεύουσα.

Διότι είναι γνωστό ότι αν επιδιώκουμε ανάπτυξη για τον τόπο μας θα πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά και όχι να οπισθοχωρούμε σε κατακτήσεις που ούτως ή άλλως είχαμε εξασφαλίσει και τις θεωρούσαμε αυτονόητες εδώ και πολλά χρόνια.

 

 

Διαβάστε επίσης