Δράσεις για ζητήματα έμφυλης βίας στη μαθητική κοινότητα από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (φωτογραφίες)

 Δράσεις για ζητήματα έμφυλης βίας στη μαθητική κοινότητα από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (φωτογραφίες)

Το ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε!

Πρώτος μας σταθμός το Γενικό Λύκειο Λιμένα και το Γυμνάσιο Λιμένα, στο όμορφο νησί της Θάσου. Συμβαίνουν πολλά πράγματα όταν ταξιδεύεις… καινούρια πρόσωπα, νέες εικόνες, διαφορετικές αξίες και συναισθήματα ανακαλύπτονται, φανερώνονται, συλλέγονται καθ’ οδόν.

Η γνώση και η κατανόηση σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων, όπως η έμφυλη βία, καθώς και η αναγνώριση και η συνειδητοποίηση επιμέρους παραμέτρων, ανοίγουν σίγουρα νέα περάσματα, προσπερνούν αδιέξοδα, βρίσκουν νέους δρόμους…

Στην εισήγηση που πραγματοποιήθηκε από την κοινωνιολόγο και από τη νομική σύμβουλο του Συμβουλευτικού Κέντρου με αφορμή την 25η Νοεμβρίου-Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, οι μαθητές μας εξέπληξαν με το ζωηρό ενδιαφέρον τους, την ενεργό συμμετοχή τους, τα μηνύματα τους, τις απορίες τους και τους όλο νόημα προβληματισμούς τους.

Για τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καβάλας, οι δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ζητήματα έμφυλης βίας στη μαθητική κοινότητα αποτελούν πρωταρχικό και διαρκή στόχο.

Με προσδοκία, λαχτάρα και χαρά συνεχίζουμε το ταξίδι μας… Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά μας… Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Σκάρα Φωτεινή, Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιμένα καθώς και τον κύριο Αλειφέρη Βασίλειο, Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Λιμένα για την τιμητική τους πρόσκληση και την εγκάρδια φιλοξενία τους.

Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε τον κοινωνιολόγο κύριο Στεφανίδη Δημήτρη, πρώην στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Αλεξανδρούπολης, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Ο κύριος Στεφανίδης αποτελεί για εμάς ένα οικείο και πολύ αγαπητό πρόσωπο με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση πάνω σε ζητήματα έμφυλης βίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας.

πηγή: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας

Διαβάστε επίσης