ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ “ΝΕΑΠΟΛΙΣ”

 ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ “ΝΕΑΠΟΛΙΣ”

Με τον ερχομό του φθινοπώρου και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η διεύθυνση του ωδείου “Νεάπολις” εύχεται μια καλή και δημιουργική χρονιά στους σπουδαστές και τους γονείς τους.

Μετά από μια άκρως παραγωγική χρονιά, με πλήθος εκδηλώσεων, συναυλιών και σεμιναρίων, η υπόσχεση που ανανεώνεται και για τη φετεινή χρονιά αφορά την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στη διδασκαλία της μουσικής, την αγαστή σχέση θεωρίας και μουσικής πράξης, αλλά και την παραγωγή πολιτιστικού έργου (με συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις) τόσο από τους καθηγητές του ωδείου “Νεάπολις” όσο, και κυρίως θα λέγαμε, από τους μαθητές του ωδείου, οι οποίοι καθίστανται ικανοί να παρουσιάζουν αξιόλογες συναυλίες εντός και εκτός ωδείου σε πλήθος εκδηλώσεων στην πόλη μας.

Αν και τυπικά το καλοκαίρι αποτελεί περίοδο αναψυχής και ανάπαυλας, οι δραστηριότητες του ωδείου μας δεν σταματάνε ποτέ! Θεωρούμε αναγκαίο να αναφέρουμε δράσεις και διακρίσεις του ωδείου “Νεάπολις” που έλαβαν χώρα το τελευταίο τρίμηνο, ενώ ήδη ετοιμάζονται πυρετωδώς οι εκδηλώσεις της φετεινής σχολικής χρονιάς με τον ίδιο ενθουσιασμό από καθηγητές και μαθητές!

Επιγραμματικά λοιπόν:

  • To ωδείο “Νεάπολις” συμμετείχε με το σύνολο λαϊκής-παραδοσιακής μουσικής (δ/νση: N.Mπογιάρης) στα “Ελευθέρια Καβάλας” τον Ιούνιο 2016.
  • Το ωδείο «Νεάπολις» συμμετείχε με τα ροκ εργαστήρια στο WoodWaterWild Festival στην Παλιά Καβάλα (δ/νση: Ε.Ταρασίδης) ενώ έδωσε δυναμικά το παρών και στη ‘‘Λευκή Νύχτα’’.
  • Το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής – προπαιδείας έδωσε την καθιερωμένη του πια ετήσια μουσικοθεατρική παράσταση στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», όπου οι μικροί πρωταγωνιστές υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Γ.Αραμπατζόγλου παρουσίασαν το έργο «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος».
  • Η καθηγήτρια πιάνου του ωδείου μας, Γιάννα Τριποδιαννάκη, συμμετείχε, ύστερα από πρόσκληση, ως μέλος στην κριτική επιτροπή του Πανουκρανικού Διαγωνισμού Πιάνου στο Κίεβο της Ουκρανίας, ενώ προ ημερών, ύστερα από σχετική πρόσκληση, συμμετείχε στα σεμινάρια αυτοσχεδιασμού που ελαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης – Γερμανία.
  • Ο σπουδαστής Νάσος Αρβανιτίδης, μαθητής του Αν.Δέλιου, καθηγητή κιθάρας στο ωδείο «Νεάπολις», απέσπασε το Γ’ Βραβείο, στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία, στο διεθνή διαγωνισμό κλασικής κιθάρας που διεξήχθη στο πλαίσιο του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Βόλο. Οι διακρίσεις στο τμήμα κιθάρας είναι πια καθιερωμένο ετήσιο γεγονός!
  • Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου «Νεάπολις» συμμετείχε, ύστερα από πρόσκληση, ως μέλος της κριτιής επιτροπής στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας (όπου προέδρευε ο διεθνούς φήμης και σεβαστός σολίστας και παιδαγωγός Hübert Käppel) στη 5η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας «Αρίων» στο Μόλυβο Λέσβου. Στο πλαίσιο της ακαδημίας αυτής, ο Κων/νος Χίζαρης πραγματοποίησε και διάλεξη με θέμα τη ζωή και το έργο του Κουβανού συνθέτη και κιθαρίστα Leo Brouwer και το πανανθρώπινο στοιχείο στη μουσική.
  • Στις 2 Σεπτεμβρίου το ωδείο “Νεάπολις” πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας που πραγματοποιήθηκε στο “Οκεανίς”. Οι όμορφες μελωδίες και το χαρισματικό πανιστικό παίξιμο του Π.Τσίρτση, καθηγητή πιάνου του ωδείου μας, γέμισαν χαρά τους παρευρισκόμενους και τα παιδιά που κάνουν φέτος το ξεκίνημά τους στο δημοτικό σχολείο.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε δυναμικά με τo ροκ εργαστήρι “STICK ‘N’ EYS” (δ/νση: Ε.Ταρασίδης) στη μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού ‘‘Wheeling2Help’’ στην παραλιακή οδό της Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης