• 6 Μαΐου 2024,

Δραστηριότητα Δήμου Παγγαίου

 Δραστηριότητα Δήμου Παγγαίου

Όλοι διαφορετικοί- όλοι ίσοι΄΄ από το ΘΧΠ Ελευθερούπολης και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελυεθρούπολης

Το μήνυμα «  Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι» ήταν ο μεγάλος νικητής του φιλικού αγώνα μπάσκετ  ανάμεσα στην ομάδα του 3ου Δ.Σ Ελευθερούπολης και την ομάδα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ελευθερούπολης που διοργάνωσαν από κοινού, με την αρωγή της ΚΕΔΗΠ, σήμερα το πρωί, στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης.

Οι δύο ομάδες που αγωνίστηκαν, ενίσχυσαν το πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού στη διαφορετικότητα. Οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη συγκεκριμένη δράση, καθώς μέσα από τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα, κατανόησαν όχι μόνο τους κανόνες τους παιχνιδιού αλλά, κυρίως, την αξία της αποδοχής όλων των μελών της ομάδας ως διαφορετικών και ταυτόχρονα ισάξιων.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, αφού συνεχάρη τον διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείο, Στέργιο Κεχαγιά και τον διευθυντή του ΘΧΠ, Σταύρο Γιαννουλίδη για την άψογη διοργάνωση, μαθητές, παίκτες, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους του ΘΧΠ Ελευθερούπολη, τόνισε τη σημασία της ισοτιμίας, της  κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης για όλους, καθώς και της κοινής προσπάθειας αντίστασης απέναντι στις προκαταλήψεις, τις διακρίσεις και τις κάθε είδους και μορφής διαχωριστικές γραμμές».

 Στον αγώνα το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ, Αποστολία Δημητρακούδη, ο αντιδήμαρχος, Κοσμάς Κορωνιός και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης.

 

 Συνάντηση του δημάρχου Παγγαίου με την προϊσταμένη και την  τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου

  Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στο δημαρχείο Παγγαίου, η ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας- Θάσου, Σταυρούλα Δαδάκη και την τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, Δημητρία Μαλαμίδου, με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη.

Κατά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ, Αποστολία Δημητρακούδη και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Παγγαίου, Γιάννης Τσουκαλίδης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αρχαιότητες της  ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παγγαίου, την προβολή, αλλά και τη σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Αναστασιάδης, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι σ΄ ένα Δήμο με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως ο Δήμος Παγγαίου, η από κοινού συνεργασία θεωρείται βασικό μέλημα για την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της περιοχής: «Ο Δήμος Παγγαίου θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να υποστηρίζει το έργο της Προϊσταμένης και των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων, με όλες του τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει», συμπλήρωσε.

Κοινή, εξάλλου, διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη συντονισμού και υλοποίησης των  στρατηγικών στόχων που έχουν θέσει οι δύο φορείς, προκειμένου να αξιοποιηθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

 

 Υλοποίηση νέου κύκλου δωρεάν προληπτικών καρδιαγγειακών ελέγχων στον Δήμο Παγγαίου

  Ένας νέος κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων, θα ανοίξει και πάλι για τους δημότες του Δήμου Παγγαίου, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στο πλαίσιο των εν λόγω εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν καρδιαγγειακοί έλεγχοι, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν έλεγχο λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL,LDL,γλυκόζη αίματος κ.α.), καθώς και μέτρηση αρτηριακής πίεσης, από ειδικό καρδιολόγο και εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου και θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στο Κ.Α.Π.Η Παλαιοχωρίου, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιφιλίππων και την Πέμπτη 25 Μαίου 2017 στο Κ.Α.Π.Η  Νικήσιανης.

Συνιστάται να παραμείνετε νηστικοί 12 ώρες πριν την εξέταση, ενώ και οι τρεις εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8:30 π.μ.

Διαβάστε επίσης