• 24 Φεβρουαρίου 2020,

Δραστηριότητα του Γιάννη Πασχαλίδη

 Δραστηριότητα του Γιάννη Πασχαλίδη

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Καραγιάννη συναντήθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Πασχαλίδης.

Ο Βουλευτής έθεσε το μείζον θέμα της ανατολικής εισόδου της πόλης στην Εγνατία οδό που παραμένει εδώ και μήνες κλειστή με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών της Καβάλας, των επισκεπτών και διερχομένων, αλλά και την τεράστια οικονομική ζημιά που έχει επιφέρει στην αγορά της πόλης.

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον κ. Πασχαλίδη οτι: 1ον)η Εγνατία Οδός ΑΕ θα ανοίξει τον δρόμο άμεσα προσδιορίζοντας κατηγορηματικά ότι αυτό θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου και το αργότερο μέχρι 30 Ιανουαρίου (λόγω τεχνικών θεμάτων) και 2ον) τα μετωπικά διόδια της Εγνατίας θα κατασκευαστούν στην χιλιομετρική θέση 479,300 μετά την παράκαμψη.

Ο κ. Πασχαλίδης έχοντας γνώση των προβλημάτων των συμπολιτών του εκδίδει το παρόν δελτίο τύπου προς ενημέρωσή τους.


O Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας κ.Ιωάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη αναφορικά με την τουριστική προβολή του Νομού Καβάλας αλλά με την τουριστική εικόνα της Θάσου, που έχει πληγεί  σοβαρά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, έλαβε τις σχετικές διαβεβαιώσεις ότι καταρχάς  θα πραγματοποιηθεί διαφημιστική καμπάνια για την προβολή της νήσου τόσο μέσω του ΕΟΤ όσο και με παρουσία σε εκθέσεις.

Επιπλέον, έγινε πλήρως κατανοητό από τον Υπουργό ότι η δημιουργία  οποιασδήποτε μορφής σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή μας θα συνέβαλε αποτελεσματικά στη  βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, συμφωνήθηκε δε η πραγματοποίηση σεμιναρίων  τουρισμού στη Θάσο.

Επίσης, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για εγκατάσταση οπτικών ινών σε όλη την έκταση της νήσου, που είναι απαραίτητη για την καλύτερη παροχή Internet.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν σημαντικές πρωτοβουλίες αξιοποίησης του λιμανιού του Λιμένα , το οποίο, αν και χτίστηκε από τον ΕΟΤ πριν 25 χρόνια ποτέ δε λειτούργησε και απαξιώθηκε, έχοντας  περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ.  Πλέον, μετά την ανάληψη της αξιοποίησης του λιμανιού του Λιμένα εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού ευελπιστούμε ότι θα εκκινήσουν οι προσπάθειες πραγματοποίησης του οράματος  να αποτελέσει η εν λόγω μαρίνα  το βασικό πυλώνα του νησιού.

( ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ )

 

 

Διαβάστε επίσης