• 25 Απριλίου 2024,

Δραστηριότητες του Δήμου Νέστου

 Δραστηριότητες του Δήμου Νέστου

ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ-ΠΕΡΝΗΣ-ΓΕΡΟΝΤΑ-ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ

Στο Πρωτοδικείο Καβάλας βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και τα μέλη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου  την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας-Πέρνης-Γέροντα-Ζαρκαδιάς, ύστερα από καταγγελία κατοίκου της Πέρνης. Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για το καλοκαίρι.

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Νέστου με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη,  αναχώρησαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου για τη Σόφια προκειμένου να συμμετέχουν στην τριήμερη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Βουλγαρία.  Η συγκεκριμένη  έκθεση προωθεί και προβάλλει τα αξιοθέατα και τις ομορφιές κάθε τόπου συμβάλλοντας  στην ανάπτυξή του. Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στην έκθεση συνεχάρησαν τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπή του Δήμου μας για την άψογη οργάνωση του περιπτέρου μας ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το περίπτερο της Περιφέρειας και να συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη όπου συζήτησαν τα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου για τον τουρισμό.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ

Άμεσα αποκαταστάθηκε  από τον Δήμο Νέστου ύστερα από σοβαρή βλάβη που υπέστη αντλία ύδρευσης στην περιοχή του Πολυνέρου Λεκάνης την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Η αποκατάσταση κόστισε για τον Δήμο 5.000€.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΘΑΣΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος τομέα του  ΕΚΑΒ Θάσου παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη Παύλου καθώς και των  κ. Πλωμαρίτη, Διοικητή 4ης  Υ.ΠΕ.   και κ. Καρακατσιανόπουλου, Προέδρου του ΕΚΑΒ.

Στα εγκαίνια παρέστη ύστερα από πρόσκληση και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και να  θέσει σ’ αυτόν καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ  τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, ιδιαίτερα με  την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου. Ο Δήμαρχος Νέστου κατέθεσε προφορικά την πρόταση να καλύψει οικονομικά ο Δήμος Νέστου την πρόσληψη οδηγών αρκεί να βρεθεί ο τρόπος πρόσληψής τους. Ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το θέμα άμεσα.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η διοίκηση της ομάδας του Νέστου για την καθιερωμένη κοπή πίτας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος   συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο και τον πρώην Δήμαρχο κ. Γκουλφά Στέργιο.  Παρέστησαν μεταξύ άλλων η διοίκηση της ομάδας καθώς και όλοι οι παίκτες της. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου έδωσε τις ευχές του για ανοδική πορεία της ομάδας, καθώς και τα συγχαρητήριά του  για τις έως τώρα επιτυχίες της , τη συμπαράσταση του Δήμου στις ανάγκες της ομάδας αλλά και την ολοκλήρωση εγκατάστασης μηχανισμού μπόιλερ στα αποδυτήρια του γηπέδου από τον Δήμο προκειμένου να υπάρχει παροχή ζεστού νερού για τους παίκτες. (Κόστος ύψους 10.000€)

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ολοκλήρωσε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου τον κύκλο επισκέψεών του με την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επίσκεψή τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης και στο 3ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης όπου οι διευθυντές των σχολικών αυτών μονάδων ανέφεραν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των σχολείων τους . Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο προκειμένου να συζητηθούν δια ζώσης θέματα λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ BRAND NAME ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Δήμος Νέστου σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την Διαμόρφωση brand name Τοπικών Αγροδιατροφικών Προϊόντων παρουσίασε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου σε ανοιχτή διαβούλευση την προαναφερθείσα πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η παρούσα Γ’ φάση: «Διαμόρφωση brand name Τοπικών Αγροδιατροφικών Προϊόντων που αφορά την ανάπτυξη ενός πιλοτικού σχεδίου πιστοποίησης ως προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) του ακτινιδίου που καλλιεργείται στην περιοχή του Νέστου. Το παραδοτέο αποτελεί το βασικό τμήμα του φακέλου αίτησης παραχώρησης της ονομασίας ΠΓΕ.». Το παρόν έδωσαν οι διοικήσεις των  Αγροτικών Συνεταιρισμών, ιδιοκτήτες συσκευαστηρίων καθώς και ομάδες παραγωγών της περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου. Όλη η μελέτη της εν λόγω παρουσίασης ανατέθηκε στην εταιρεία WiN-Σύμβουλοι Ανάπτυξης με κόστος για τον Δήμο 24.000€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ  ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία  την ετήσια εκδήλωσή του την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου  με χορό σε γνωστό μαγαζί του Δήμου όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Στην ετήσια εκδήλωση που πραγματοποίησαν  οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας  σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου Νέστου την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο  Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος και ο  Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης.

Στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Διαλεκτού  την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου τον Δήμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ- ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΩΠΩΛΕΙΟ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, όλοι οι συμπολίτες μας γιόρτασαν τα κούλουμα με πολύ κέφι και άφθονα εδέσματα. Πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν εκδηλώσεις ενώ ο Δήμος Νέστου συνεπικουρώντας μοίρασε σαρακοστιανά στην Πετροπηγή, στην Ζαρκαδιά, στο Αγίασμα, στον Παράδεισο, στην Πέρνη, στο Ερατεινό, στην Αβραμηλιά και στο Μακρυχώρι για τις εκδηλώσεις  που πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι των χωριών. Ο Δήμαρχος Νέστου περιόδευσε με συνεργάτες του στα χωριά του Δήμου για να γιορτάσει και ο ίδιος τα κούλουμα αλλά και να συνομιλήσει με συμπολίτες μας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του μοιράζοντας σαρακοστιανά σε πάνω από 400 δικαιούχους συμπολίτες μας αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ευαισθησία του Δήμου στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο Δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε το παντοπωλείο συγχαίροντας το προσωπικό αλλά και τους εθελοντές καθώς και την κα Αργυρέλη, Πρόεδρο της Ευνεστίας για την άρτια οργάνωση.

Από το γραφείο τύπου

 

 

 

Διαβάστε επίσης