Δύο χρόνια φυλάκιση για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας

 Δύο χρόνια φυλάκιση για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας

Μία από τις 30 περίπου υποθέσεις που χθες απασχόλησαν το Τριμελές Καβάλας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφορούσε απάτη εις βάρος επιχείρησης της Θάσου, η οποία το 2012 πούλησε αγροτικά προϊόντα σε έμπορο για τα οποία δεν πληρώθηκε ποτέ. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον απόντα Βούλγαρο κατηγορούμενο.

Η ιστορία ωστόσο είναι πολύ «βαθύτερη» αφού φθάνει ως τη Ρουμανία. Εκεί ήταν η έδρα σπείρας που δρούσε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα. Μετά από καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Θάσου ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από την Ιντερπόλ, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού από το οποίο καλούσε την επιχείρηση της Θάσου για τις απαραίτητες συνεννοήσεις.

Η ζημιά της επιχείρησης της Θάσου φθάνει στο ποσό των 30.000 ευρώ. Το 2012 κι αφού είχαν μεσολαβήσει διάφορες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κατηγορούμενο, φορτηγό του έφθασε στη Θάσο για να παραλάβει τα συμφωνηθέντα αγροτικά προϊόντα. Η φόρτωση έγινε κανονικά. Στη συνέχεια η εταιρία περίμενε να δει στον τραπεζικό της λογαριασμό τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.

Κάποια στιγμή ο Βούλγαρος έστειλε με φαξ αντίγραφο του καταθετηρίου του ποσού. Έγγραφο τράπεζας της Ρουμανίας. Τα χρήματα δεν εμφανίστηκαν ποτέ κι η εταιρία της Θάσου επικοινώνησε με την τράπεζα της Ρουμανίας. Εκπρόσωπος της οποίας συμβούλεψε τους Θάσιους επιχειρηματίες να απευθυνθούν στην Αστυνομία. Ενημερώθηκε ο τότε εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.

Αυτός μίλησε για μια διεθνή σπείρα που παρουσιάζει αυτήν τη δράση. Σύμφωνα με την κατάθεση εκπροσώπου της εταιρίας που εξαπατήθηκε, το μόνο που έγινε στη συνέχεια ήταν να ενημερωθεί το Επιμελητήριο Καβάλας. Με παρέμβαση του οποίου υπήρξε ανακοίνωση ενημέρωση των εταιριών προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους.

Διαβάστε επίσης