Δύο καταδίκες στο Μ.Ο.Δ.

 Δύο καταδίκες στο Μ.Ο.Δ.

Με δύο υποθέσεις όμορων νομών συνεδρίασε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας. Αθίγγανος από το Δροσερό Ξάνθης με πλούσιο παρελθόν στις διαρρήξεις, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών. Ανάμεσα στα άλλα κινήθηκε με το αυτοκίνητο του κατά αστυνομικών σε μπλόκο που αυτοί του έκαναν. Ιδιώτης από τη Δράμα που πέταξε σκαμπό στο κεφάλι θαμώνα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Συνεδρίαση ΜΟΔ παρουσία μαθητών

Συνεδρίασε χθες στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο με δύο υποθέσεις στην ημερήσια διάταξη. Και οι δύο ήταν αρκετά σοβαρές και όπως πάντα προέρχονταν από όμορους νομούς, η μία από τη Ξάνθη και η δεύτερη από τη Δράμα. Η αίθουσα του ακροατηρίου ήταν παρά ταύτα άδεια με μοναδική εξαίρεση μαθητές και καθηγητές λυκείου που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία αν και αυτή σύντομα διακόπηκε. Η διακοπή κράτησε αρκετές ώρες και οι μαθητές περίμεναν στους χώρους έξω από το ακροατήριο του δικαστικού μεγάρου.

Στην πρώτη υπόθεση, κατηγορούμενος ήταν αθίγγανος που διακρίνονταν σε διαρρήξεις στις περιοχές Σταυρούπολης και Δαφνώνα. Επικεφαλής συμμορίας τα μέλη της οποίας αναζητούνται προέβαιναν σε διαρρήξεις όταν οι κάτοικοι των χωριών βρίσκονταν στην πλατεία συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όταν μάλιστα έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς αντί να σταματήσει στο σήμα τους κινήθηκε με το αυτοκίνητό του εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να γλιτώσει από θαύμα πηδώντας σε διπλανό χαντάκι. Ήταν κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η δεύτερη υπόθεση προέρχονταν από τη Δράμα και κατηγορούμενος ήταν ιδιώτης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς ευρισκόμενος σε νυχτερινό κέντρο της Δράμας πέταξε σκαμπό και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι άλλον θαμώνα του καταστήματος.

Διαβάστε επίσης