• 3 Μαΐου 2024,

Δύο μαθητές θετικοί μέσω των Self Test στην ΑΜΘ, κανείς από το Ν. Καβάλας

 Δύο μαθητές θετικοί μέσω των Self Test στην ΑΜΘ, κανείς από το Ν. Καβάλας

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κώστας Μπαντίκος μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την επαναλειτουργία με τη διαδικασία του διά ζώσης μαθήματος των Λυκείων στους πέντε νομούς.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι όλα πήγαν καλά την πρώτη μέρα. Προχθές Δευτέρα. Γνωστοποίησε ότι από τα τεστ που έκαναν εκπαιδευτικοί και μαθητές Λυκείων στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη προέκυψαν δύο μόνο θετικά περιστατικά. Και τα δύο αφορούν μαθητές. Κανείς εκ των οποίων από Λύκειο του Νομού Καβάλας. Ο κ. Μπαντίκος δήλωσε ικανοποιημένος για δύο λόγους.

Για το γεγονός ότι η προσέλευση των μαθητών σε όλα τα Λύκεια ήταν μεγάλη και φυσιολογική και για το ότι τα τεστ έγιναν όπως προβλέπονταν. Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί θα επαναληφθούν  κι αφού στο μεταξύ μαθητές τα παραλάβουν και πάλι από τα φαρμακεία.

Ο κ. Μπαντίκος σημειώνει ότι θα υπάρξει εξομάλυνση της διαδικασίας όσο τα τεστ θα επαναλαμβάνονται. Δηλαδή θα γίνονται πιο εύκολα, με λιγότερα διαδικαστικά και ουσιαστικά προβλήματα  για όλους όσους τα κάνουν.

Επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία ότι η ίδια διαδικασία των λεγόμενων «self test» έγινε για εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές των ειδικών σχολείων σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ικανοποιημένος είναι ο Κώστας Μπαντίκος και για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών.

Παρά το ότι ειδικά στη Θράκη υπήρξαν κάποια προβλήματα λόγω του ότι εκεί τα αδιάθετα εμβόλια ακόμη και σήμερα χορηγούνται με προτεραιότητα σε στρατιωτικούς.

Οι στρατιωτική ειδικά στη Θράκη είναι περισσότεροι από ότι στην Ανατολική Μακεδονία και έτσι θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα αυτοί και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί. Γενικά ο Κώστας Μπαντίκος αισιοδοξεί ότι εντός των ημερών περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα εμβολιάζονται, γεγονός που θα είναι θετικό ως προς την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Και δη των Λυκείων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπήρξαν περιπτώσεις μαθητών που αρνήθηκαν να κάνουν το self test. Στην περίπτωση τους –είπε- έγινε συζήτηση προκειμένου να μετατοπιστούν αλλά στο ενδεχόμενο που επέμεναν προβλέπεται ότι δεν μπορούν να κάνουν μάθημα.

Θα βελτιωθούμε -είπε ο κ. Μπαντίκος- για τη διαδικασία των self test και τελικά για την ομαλή λειτουργία των λυκείων μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Για την υπόλοιπη εκπαίδευση και με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, προβλέπεται επαναλειτουργία μετά το Πάσχα. Μέσω διαδικασίας που θα γνωστοποιηθεί εκείνη την περίοδο.

Διαβάστε επίσης