• 26 Απριλίου 2024,

Δύο μεγάλα πλοία ταυτόχρονα στο λιμάνι

 Δύο μεγάλα πλοία ταυτόχρονα στο λιμάνι

Μια όμορφη τουριστική εικόνα παρουσίαζε χθες από το πρωί το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας. Σ’ αυτό συνυπήρχαν δύο μεγάλα πλοία δημιουργώντας μια εικόνα, την οποία πολλοί τουρίστες έσπευσαν να φωτογραφίσουν. Αυτή η διαδικασία έγινε από το γνωστό προνομιακό σημείο της πόλης, τη συνοικία της Παναγίας.

Το κρουαζιερόπλοιο SALAMIS και το πλοίο της γραμμής ΔΙΑΓΟΡΑΣ βρισκόταν σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, έτσι οι επισκέπτες της Καβάλας και ειδικότερα οι Βαλκάνιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν τη συνύπαρξη των δύο πλοίων. Όταν τα κρουαζιερόπλοια έδεναν τακτικότερα στο λιμάνι της Καβάλας, το 2016 και νωρίτερα, ανάλογες εικόνες ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένες. Πέρσι όμως και φέτος, που ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων μειώθηκε, οι εικόνες έγιναν σπάνιες.

Το κρουαζιερόπλοιο SALAMIS κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας νωρίς χθες το πρωί. Οι επιβάτες του επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία και μετακινήθηκαν προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Ενώ άλλοι επιβάτες προτίμησαν να κινηθούν πεζοί στην αγορά, ζητώντας οδηγίες και πληροφορίες από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έδειξαν ενδιαφέρον προκειμένου να ταξιδέψουν στη Θάσο. Ευκαιρία για μια πεζή βόλτα στην Καβάλα είχε και το πολυάριθμο πλήρωμα του πλοίου. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν τα συνηθισμένα. Το SALAMIS αναμένονταν να αναχωρήσει αργά χθες το βράδυ για τον επόμενο προορισμό του, το λιμάνι του Βόλου.

Διαβάστε επίσης