Δύο νέα σχολεία στα δωρεάν σχολικά γεύματα

 Δύο νέα σχολεία στα δωρεάν σχολικά γεύματα

Παρά τις διάφορες υποσχέσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα δωρεάν σχολικά γεύματα θα υλοποιούνταν από την αρχή του διδακτικού έτους στους μαθητές δημοτικών σχολείων της Καβάλας,  το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Νωρίτερα πρέπει να λυθεί το βασικό πρόβλημα που ανέκυψε,  το οποίο έχει σχέση –λέγεται-  με την επιλογή και ανάθεση της εργασίας στον ανάδοχο και ιδιώτη.

Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα διατηρεί τα βασικά του χαρακτηριστικά αλλά έχει αλλάξει ως προς τα σχολεία που συμμετέχουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο πρόγραμμα συμμετέχουν 16 σχολεία μέσα στην πόλη της Καβάλας και στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Συνολικά θα επωφεληθούν 1.473 μαθητές.

Για διάφορους λόγους, και τεχνικούς, έχει αλλάξει στο πρόγραμμα η συμμετοχή δύο σχολείων. Θα συμμετέχει το 17ο (στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής) αντί του 20ου (Περιγιαλίου) που έκλεισε και το 9ο Δημοτικό Σχολείο αντί του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Για το 5ο δημοτικό οι αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι αποδείχθηκε ότι δεν είχε τις υποδομές για να εξυπηρετήσει τα δωρεάν σχολικά γεύματα.

Διαβάστε επίσης