• 12 Μαΐου 2024,

Δύο ώρες με τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο

 Δύο ώρες με τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο

Το βράδυ της Πέμπτης για το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων, πραγματοποιήθηκε η 2η συναυλία στο Φρούριο. Η πρώτη έγινε λίγες μέρες νωρίτερα. Η συναυλία του Κωνσταντίνου και του Ματθαίου Τσαχουρίδη, με τίτλο «Ψυχή και σώμα». Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το Φρούριο, σκαρφάλωσε ακόμα και στις πολεμίστρες, για να παρακολουθήσει τους αδελφούς Τσαχουρίδη, σε συνέχεια μιας εξίσου πετυχημένης εμφάνισης στον ίδιο χώρο, πέρσι το καλοκαίρι.

Η δεύτερη κατά σειρά συναυλία των Αδελφών Τσαχουρίδη στο Φρούριο, ήταν εξίσου καλή. Πάντως όλοι συγκρίνοντάς την με την περσινή, βρήκαν ότι εκείνη ήταν καλύτερη. Το γεγονός ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο, αφού όπως όλα δείχνουν αφορμή της φετινής συναυλίας, ήταν επιτυχία της περσινής. Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο το ίδιο μουσικό σχήμα να επανέρχεται στον ίδιο χώρο δύο καλοκαίρια στη σειρά.

Παρόλα αυτά το κοινό αποθέωσε τους Αδελφούς Τσαχουρίδη, ενώ μετά το τέλος της συναυλίας, που διήρκεσε δύο ώρες, αρκετός κόσμος δημιούργησε μία ουρά στο καμαρίνι για να δει τους δύο καλλιτέχνες από κοντά. Το γεγονός υποστηρίχθηκε κι από τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας, εκπρόσωποι της οποίας – στο τέλος – παρέδωσαν ανθοδέσμες στους Αδελφούς Τσαχουρίδη.

Ο Ματθαίος όπως πάντα στη λύρα, ο Κωνσταντίνος στο τραγούδι. Με πολλά και διάφορα τραγούδια, μουσικές, ποντιακά, θρακιώτικα, έντεχνα, ήχοι της Ανατολής. Όταν το πρόγραμμα έφτασε στα Ποντιακά τραγούδια, ο κόσμος σηκώθηκε από τη θέση του, χορεύοντας μαζικά ποντιακούς χορούς μπροστά από την εξέδρα, πάνω στην οποία ήταν οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί που τους συνόδευαν. Οι Αδελφοί Τσαχουρίδη στην έναρξη του προγράμματος, ευχαρίστησαν τον Θοδωρή Γκόνη και τον Πέτρο Πετρόπουλο. Προσκάλεσαν δε τους Καβαλιώτες σε μια μεγάλη ποντιακή εκδήλωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 13 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης.

 

Διαβάστε επίσης