Δυσαρεστημένοι οι εργαζόμενοι του ιδρύματος

 Δυσαρεστημένοι οι εργαζόμενοι του ιδρύματος

Πιθανόν να μη λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», αφού οι εννέα εργαζόμενοι σ΄ αυτό σκοπεύουν να βρεθούν στο Εργατικό Κέντρο. Δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, επειδή στη σύσκεψη για το μέλλον του ιδρύματος που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη την προηγούμενη Δευτέρα, δε δόθηκε σημασία σ΄ αυτούς, στο γεγονός ότι εργάζονται και δεν πληρώνονται. Όπως είπαν στην εφημερίδα μας,  4,5 μήνες είναι απλήρωτοι, χωρίς να υπολογίζουν ένα ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που δεν πληρώνονταν, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Διατυπώνουν το παράπονό τους, γιατί οι προηγούμενες από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση λύσεις για το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» δεν τους περιλαμβάνουν. Θεωρούν ότι στη σύσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά. Κοιτούν λοιπόν τη δική τους εκκρεμότητα, προκειμένου να έχουν ισχυρότερο λόγο όταν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες κριθεί το τι θα γίνει με τα παιδιά, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα».

Σήμερα στο ίδρυμα κι αυτή είναι η προτεραιότητα όλων, φιλοξενούνται 25 άτομα , αγόρια και κορίτσια, από 17 έως 67 ετών. Τα 23 προέρχονται από την πόλη της Καβάλας, δύο από την περιοχή του πρώην Δήμου Ελευθερών.

Τις καλές εποχές το ίδρυμα είχε περισσότερα από 50 παιδιά, εξυπηρετώντας περιπτώσεις ΑΜΕΑ κι από την περιοχή της Δράμας, κι από την περιοχή του Δήμου Νέστου.

Ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται στο ίδρυμα σταδιακά μειώνεται, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αυτό αντιμετωπίζει. Αρκετά όμορα ιδρύματα έχουν απορροφήσει παιδιά που για καιρό φιλοξενούνται στην «Αγία Μαρίνα».

Τα 25 άτομα που σήμερα βρίσκονται καθημερινά στο ίδρυμα, δυστυχώς δε μπορούν να φιλοξενηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες, από άλλα ιδρύματα της περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης