Δύσκολα τα πράγματα

 Δύσκολα τα πράγματα

Το ψύχος είναι σίγουρα πολικό και απο το σκηνικό αυτό του καιρού λείπουν μόνο οι αρκούδες.

Τελικά οι καιρικές συνθήκες εξελίχτηκαν και συνεχίζονται να εξελίσσονται σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη των μετερολώγων και το κερασάκι στην τούρτα θα είναι όπως καταλαβαίνετε μια χιονόπτωση που θα έρθει και θα δέσει με τα υπόλοιπα φαινόμενα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι σήμερα είναι οτι έχουν παγώσει οι σωληνώσεις με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να μην έχουν νερό και να προσπαθούν να βολευτούν με τα εμφιαλωμένα που την Κυριακή που μας πέρασε τελειώσανε μέσα σε λίγες ώρες απο όλα τα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ που ήταν ανοιχτά.

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός οτι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν και την άλλη εβδομάδα ενώ θα είμαστε τυχεροί αν δεν βουλιάξουμε και στο χιόνι μέχρι αύριο Τετάρτη.

Απο Πέμπτη οι πιθανότητες χιονόπτωσης λιγοστεύουν αλλά το κρύο γίνεται πιο αισθητό αφού η θερμοκρασία πέφτει ακόμα περισσότερο και μετά απο πολλά χρόνια και στην Καβάλα στην διάρκεια της νύχτας θα δείξει -10 !

Κατά τα άλλα όπως λένε και οι Locomondo κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα αφού έτσι και αλλιώς κρύο δεν έκανε ποτέ.

Πως , πως , πως …

Μόνο ένα τέτοιο κρύο μας κάνει να ξεχάσουμε έστω και προσωρινά  την κρίση που μας ταλαιπωρεί τόσο χρόνια  και να αλλάξουμε τις προτεραιότητες της καθημερινής μας ζωής.

Μακάρι η εκτόνωση των φαινομένων να έρθει πιο γρήγορα γιατί και ο λαός αυτός δεν έχει πλέον πολλές αντοχές , ανοχές αλλά και ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι για τέτοιου είδους καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της εκτάκτου ανάγκης.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους καταστάσεις και για τον λόγο αυτό ζοριζόμαστε περισσότερο.

Για τους Σκανδιναβούς για παράδειγμα που ζούνε μέσα στο χιόνι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους αυτό που περνάμε εμείς είναι για αυτούς μια παιδική ασθένεια.

Ο ελληνικός λαός έχει μάθει να ζεστένεται και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους καύσωνες.

Για το πολικό ψύχος δεν υπάρχει ούτε η κατάλληλη εμπειρία και κυρίως  δεν υπάρχει η ψυχολογία.

Παρόλα αυτά μην χάνετε το κουράγιο σας και μην απελπίζεστε γιατί θα περάσει και αυτό όπως και τόσα άλλα.

Μην ξεχνάτε άλλωστε οτι , ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι όλη Ευρώπη ταλαιπωρείται απο αυτό το δριμύ ψύχος και δεν είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει μόνο την δική μας χώρα.

Αντίθετα η δική μας χώρα είναι  αυτή που  μάλλον επηρεάστηκε τελευταία απο αυτό το κύμα ψύχους.

Έχω την εντύπωση οτι όπως το καλοκαίρι του 2010 που στην κυριολεξία λιώναμε λόγω ενός πραγματικά ασφυκτικού κοκτέϊλ υψηλών θερμοκρασιών και υψηλών ποσοστών υγρασίας έτσι και το φετεινό χειμώνα που αντιθέτως παγώνουμε θα κάνουμε χρόνια να τον ξεχάσουμε αφού για παρόμοιες θερμοκρασίες θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετές δεκαετίες πίσω ή να ρωτήσουμε τους παπούδες και τις γιαγιάδες μας.

Είναι ένα κρύο που δεν ξεπερνιέται δεν αντιμετωπίζεται και τέλος δεν ξεχνιέται εύκολα.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη της ΕΜΥ απο την Πέμπτη και μετά θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός αφού θα σταματήσουν τα φαινόμενα και θα δούμε μετά απο αρκετές ημέρες και τον ήλιο.

Κάντε ένα κουράγιο και σήμερα Τετάρτη αφού απο αύριο Πέμπτη θα πάμε καλύτερα και ερλπίζουμε οτι θα ανέβει και η θερμοκρασία για να ξεπαγώσουν και τα νερά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοικοκυριά.

Ευχόμαστε τα επόμενα 24ωρα να πάνε καλύτερα τα πράγματα και κυρίως να βελτιωθεί ο καιρός γιατί η Ελλάδα δεν είναι συνηθσιμένη σε τέτοιους είδους καταστάσεις.

Θέλουμε να επιστρτέψει η καθημερινότητα στην κανονικότητα.
Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωί εκτός απροόπτου.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης