• 13 Μαΐου 2024,

Δύσκολες αποφάσεις δημοτικής επιτροπής

 Δύσκολες αποφάσεις δημοτικής επιτροπής

Δύσκολες αποφάσεις πήρε χθες το πρωί στην συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας δύο καταστημάτων, ενώ για ένα τρίτο που ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης έδωσε δεύτερη συνεχόμενη αναβολή.

Η επιτροπή συνεδρίαση για 11η φορά φέτος, με εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης τον Δημοτικό Σύμβουλο Σωτήρη Σωτηριάδη και Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Ζήση Μπόνια. Ομόφωνα τα μέλη της αποφάσισαν μερική διακοπή λειτουργίας καταστήματος πρατηρίου ειδών ζαχαροπλαστικής, στην οδό Κουντουριώτου, μέχρι ο Επαγγελματίας να συμμορφωθεί. Στα χέρια τους τα μέλη της επιτροπής είχαν πόρισμα ελέγχου της Διεύθυνσης Υγείας, όπου ουσιαστικά αναφέρονταν ότι το εν λόγω κατάστημα λειτουργεί χωρίς τουαλέτα, χωρίς καν νιπτήρα για να πλένει τα χέρια του το προσωπικό.

Η 2η απόφαση που πήρε η Επιτροπή, αφορά ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης καφέ – οβελιστηρίου, στο Παληό. Αυτή η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Έλεγχος στην επιχείρηση έγινε τον Ιούνιο από τη Διεύθυνση Υγείας. Οι παραβάσεις που αναφέρονταν στο πόρισμα του ελέγχου, ήταν πάρα πολλές. Το γεγονός σχολιάστηκε από τα μέλη της επιτροπής. Ο επαγγελματίας που ήταν «παρών» υποσχέθηκε ότι θα διορθώσει τις περισσότερες αν όχι και όλες τις εκκρεμότητες. Κάποιες μάλιστα δεν οφείλονται στον ίδιο, αφού προϋπήρχαν στο χώρο νοικιάζει. Παρά την έκκλησή του, το θέμα ν΄ αναβληθεί και το κατάστημά του να μην κλείσει, με ψήφους πέντε έναντι μιας του κ. Δημήτρη Καζανίδη, η Επιτροπή αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας και ίδρυσης της επιχείρησης. Όπως όμως είπε υπηρεσιακός παράγοντας για την υλοποίηση της χθεσινής απόφασης θα μεσολαβήσει χρονικό διάστημα δέκα περίπου ημερών.

Το 3ο θέμα αφορούσε Οβελιστήριο στο Περιγιάλι, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα, που επίσης αποδείχθηκαν από έλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας. Το θέμα απασχόλησε την Επιτροπή μετά από αναβολή. Ο επαγγελματίας που απουσίαζε έστειλε αντίγραφο αίτησής του προς τη Διεύθυνση υγείας με την οποία δηλώνει ότι αποκατέστησε τα περισσότερα προβλήματα, ζητώντας από την υπηρεσία να κάνει νέο έλεγχο.

Ενόψει αυτού του εγγράφου και του γεγονότος ότι εμπλέκεται και το δημόσιο σε θέματα πολεοδομίας, το ακίνητο του καταστήματος είναι ακίνητο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Κατοικίας, η επιτροπή αποφάσισε να αναβάλλει δεύτερη φορά την λήψη απόφασης, προσωρινής αναστολής λειτουργίας και προσωρινής σφράγισής της. Διαφώνησε ο κ. Σωτήρης Σωτηριάδης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης