• 20 Απριλίου 2024,

Δύσκολος ο δρόμος για το σχολείο- Αυτοκίνητα και σκουπίδια στο πεζοδρόμιο της οδού Θεσσαλονίκης

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 13ου Δημοτικού Σχολείου καλούνται να βοηθήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να επιλυθεί ένα αρκετά περίεργο, διαχρονικό αλλά και έντονο (τελευταία) πρόβλημα. Αφορά την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο, ειδικά όσων περπατούν στο πεζοδρόμιο της οδού Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη (δεύτερη μέρα της νέας σχολικής περιόδου) παραλίγο να γίνει ατύχημα. Μαθητής με τον γονέα του υποχρεώθηκαν να κατέβουν από το πεζοδρόμιο αφού πάνω σε αυτό ήταν παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Το σύντομο διάστημα που περπάτησαν στο δρόμο (οδός Θεσσαλονίκης) κινδύνευσαν να παρασυρθούν από διερχόμενο όχημα. Το περιστατικό έγινε σε στροφή, όπου ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έχει μεγάλη ορατότητα. Την Τετάρτη το απόγευμα το συμβάν έγινε γνωστό στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Η διοίκηση του οποίου ζήτησε ήδη βοήθεια από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Δήμου Καβάλας.

Η είσοδος του 13ου δημοτικού είναι επί της οδού Θεσσαλονίκης. Όσα παιδιά βαδίζουν προς την είσοδο ειδικά από τη δυτική πλευρά, συναντούν (αν και περπατούν στο πεζοδρόμιο) διάφορα εμπόδια. Χθες το πρωί για παράδειγμα μετρήσαμε στο πεζοδρόμιο 13 παρκαρισμένα οχήματα! Νωρίς το πρωί- στην προσέλευση των μαθητών στο σχολείο- αυτά του είδους τα «εμπόδια» είναι περισσότερα. Σε δύο τουλάχιστον σημεία η πρόσβαση του πεζοδρομίου είναι κλειστή λόγω απορριμμάτων- κλαδιών και άλλων κομμένων χόρτων. Φυσικά στο πεζοδρόμιο υπάρχουν και παρκαρισμένα δίκυκλα.

Το πρόβλημα αφορά και τα δύο πεζοδρόμια, από τη διασταύρωση της οδού Θεσσαλονίκης με την οδό 7ης Μεραρχίας. Δεν είναι πρόβλημα καινούργιο. Πρόκειται για μια κακή συνήθεια όσων διαμένουν στην οδό Θεσσαλονίκης. Δεν τους είναι αρκετό να παρκάρουν στην άκρη του δρόμου. Παρκάρουν και επί του πεζοδρομίου! Με αυτόν τον τρόπο ενοχλούν τους πεζούς. Τα πράγματα σοβαρεύουν όταν οι πεζοί δεν είναι τυχαίοι αλλά μαθητές μικρής ηλικίας που περπατούν για το σχολείο ή από το σχολείο στο σπίτι.

Το πρόβλημα αναδείχθηκε ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Ανέστη Δημητριάδη κι από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων δικηγόρο Νίκο Σιδηρόπουλο. Οι επόμενες ενέργειες θα γίνουν τόσο προς τον Δήμο Καβάλας όσο και προς την Τροχαία. Δυστυχώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες των κατοίκων της περιοχής αφού ενώ απομακρύνθηκαν από το πεζοδρόμιο χόρτα και σκουπίδια, μέσα σε ένα 24ωρο αυτά επανήλθαν. Ακόμη περισσότερα! Σχετικές με το πρόβλημα που περιγράψαμε είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

 

Διαβάστε επίσης