• 19 Μαΐου 2024,

Eπίσημα ο νέος αντιπεριφερειάρχης στο διοικητήριο

 Eπίσημα ο νέος αντιπεριφερειάρχης στο διοικητήριο

Χθες το μεσημέρι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, βρέθηκε επίσημα στο γραφείο του Αρχέλαου Γρανά, όπου είχε μία πρώτη επίσημη κι αναλυτική ενημέρωση, για όλα τα θέματα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.
Το Θ. Μαρκόπουλο συνόδευαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό του, όλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Καβάλας.
Εκτός από τον Αρχ. Γρανά, τον κ. Μαρκόπουλο υποδέχτηκαν ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Γιώργος Γερομάρκος, οι διευθυντές και προϊστάμενοι των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, άλλωστε όπως είπε και ο κ. Μαρκόπουλος, έχει συχνή επικοινωνία με τον κ. Γρανά, από την επομένη των εκλογών. Ο κ. Μαρκόπουλος γνωρίζει πάνω κάτω τα θέματα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, λόγω της ιδιότητας του περιφερειακού συμβούλου που έχει από τον Ιανουάριο του 2011.
Στους δημοσιογράφους έκαναν δηλώσεις και ο Θ. Μαρκόπουλος κι ο Αρχ. Γρανάς. Δηλώσεις που επανέλαβαν τα αυτονόητα. Κατόπιν τούτου έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις του Θ. Μαρκόπουλου, σχετικά με τη συζήτηση που έγινε στην Αθήνα, την Τετάρτη το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΠΑ, εκεί όπου παρουσιάστηκε η πρόταση για το πλωτό LNG.
Ο Θ. Μαρκόπουλος επιφυλάχθηκε να μιλήσει για το θέμα, όταν ενημερωθεί αναλυτικότερα – μιας και δεν ήταν παρών στη συνάντηση των Αθηνών – κατέληξε όμως στο συμπέρασμα ότι θα υιοθετηθεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας. Η δήλωση του Θ. Μαρκόπουλου για το πλωτό LNG, που προτείνει η ΔΕΠΑ, είναι η εξής: «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες με βάση αυτά που συζητήθηκαν χθες κι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν το θέσαμε για να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Θα δούμε τις λεπτομέρειες, θα διαβάσουμε τα κείμενα, θ΄ ακούσουμε και τους τοπικούς φορείς κι οπωσδήποτε πάντοτε θα είμαστε συντεταγμένοι με την άποψη της τοπικής κοινωνίας».
ΕΡ: Για το παράδειγμα της Αλεξανδρούπολης, τι έχετε να πείτε;
ΑΠ: «Το παράδειγμα της Αλεξανδρούπολης ήρθε στο περιφερειακό συμβούλιο και ψηφίστηκε με μία άποψη την οποία εισηγήθηκε το δημοτικό συμβούλιο. Μεταξύ των δύο LNG, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά και πολλές διαφορές».

Διαβάστε επίσης