• 22 Μαΐου 2024,

Ε. Δρακονάκη: Περί ΚΑΠΗ, ΕΤΑΔ και διοικητικές αλλαγές στο δήμο

 Ε. Δρακονάκη: Περί ΚΑΠΗ, ΕΤΑΔ και διοικητικές αλλαγές στο δήμο

Το έθιμο εορτασμού της Τσικνοπέμπτης στα ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας διατηρήθηκε και φέτος με τους ηλικιωμένους να απολαμβάνουν μεδεζάκια και ζωντανή μουσική. Οι γιορτές άρχισαν περίπου στις 10:30 και διήρκησαν σύμφωνα με τη διάθεση των ηλικιωμένων θαμώνων. Το προσωπικό των ΚΑΠΗ μερίμνησε για τον αποκριάτικο στολισμό των αιθουσών προκειμένου να δημιουργηθεί η ανάλογη ατμόσφαιρα και με τη βοήθεια των κερασμάτων και της μουσικής εξασφαλίσθηκε η ψυχαγωγία των ηλικιωμένων. Η παρασκευή των εδεσμάτων άρχισε στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ από την Τετάρτη όπως μας εξήγησε η υπεύθυνη Ευαγγελία Δρακονάκη.

Ευκαιρίας δοθείσης, ρωτήσαμε την κ. Δρακονάκη εάν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις στο θέμα της ΕΤΑΔ. Διευκρίνισε ότι ο δήμος βρίσκεται εν αναμονή του ραντεβού που θα πρέπει να ορισθεί, ενώ επανεξετάζονται από τη δημοτική αρχή όσοι σχετικοί φάκελοι έχουν κατατεθεί σε παρελθόντα χρόνο. Πραγματοποιείται δηλαδή μια χρονολογική ταξινόμηση των εγγράφων. Προγραμματισμένο ραντεβού των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ υπήρχε την Πέμπτη ώστε να ασκηθούν πιέσεις.

Σχετική προετοιμασία προκειμένου να ακολουθήσει νέα κρούση έγινε και για το θέμα παραχώρησης του παλιού δικαστηρίου με σκοπό τη διεξαγωγή μιας ώριμης συζητήσεως μεταξύ των δύο πλευρών. Ο δήμος κατέγραψε σε πρώτη φάση τις ανάγκες επισκευών στο κτήριο διότι προέχει η διασφάλιση του ακινήτου. Τεχνική περιγραφή ετοιμάσθηκε και από την τεχνική υπηρεσία του δήμου καθώς κι ένας πρώτος προϋπολογισμός του κόστους των εργασιών.

Ένα ακόμη ερώτημα που θέσαμε στην κ. Δρακονάκη από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ αφορούσε στις διοικητικές αλλαγές του δήμου Καβάλας. κατά την άποψή της οι αλλαγές θα υλοποιηθούν έως το τέλος του μήνα αφού συμπληρώνονται 2,5 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της δημάρχου. Ποικίλες είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται και η κ. Δρακονάκη έχει θέσει εαυτώ στη διάθεση της Δήμητρας Τσανάκα, αν και διατηρεί την υπαλληλική της ιδιότητα.

Διαβάστε επίσης