Εχασε ο ΑΟΚ από τον ψυχωμένο Αετό Ορφανού με 1-0 (Φωτογραφίες)

 Εχασε ο ΑΟΚ από τον ψυχωμένο Αετό Ορφανού με 1-0 (Φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ ήταν μέτριος για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα και ο Αετός που έβγαλε πολύ πάθος και ψυχή, δίκαια πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης.

Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι στο κατάμεστο γήπεδο του Οφρυνίου από φιλάθλους και των δυο ομάδων σε πολύ καλό αγωνιστικό χώρο.  Ο Ανυφαντάκης επέλεξε σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς(Σέχου, Αλιατίδης, Παπαστεριανός). Στο ημίχρονο άλλαξε τους δυο πλάγιος Γιαλαμούδη και Λυμπεράκη, για να δώσει περισσότερη επιθετικότητα.

Ο  ΑΟΚ μάλλον πέταξε το πρώτο ημίχρονο ενώ στην επανάληψη πίεσε σε μεγάλο βαθμό αλλά ο Αετός στην κόντρα επίθεση ήταν σε μεγάλο βαθμό επικίνδυνος.  Ο Σίτσας ξεκίνησε με Μαυρομάτη δεξιό πλάγιο αμυντικό και Παυλίδη στο κέντρο της άμυνας. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά αφού είχε περισσότερο πάθος και ενέργεια.

Ηταν μια μεγάλη νίκη για τον Αετό που σίγουρα τη δικαιούταν σε μεγάλο βαθμό. Από τον ΑΟΚ περιμέναμε περισσότερα. Ο Ρομπέρ ήταν καλός για 20-25 λεπτά στο Β` μέρος όπου είχε και το δοκάρι.  Ο Κάπατζης μάλλον ήταν ο κορυφαίος του αγώνα ενώ δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα του ΑΟΚ, ο Δουμάνης και ο Ελέζη με τον Δούμπλατζη να πετυχαίνει ένα φοβερό γκολ.

Ο Δήμιζας ήταν ο κορυφαίος του ΑΟΚ. Εκανε εξαιρετικές επεμβάσεις. Από εκεί και πέρα η ομάδα έπαιξε καλά για 20-25 λεπτά στο Β` μέρος.

Ο Αετός πέτυχε το γκολ στο 35` με βολίδα του Δούμπλατζη. Απείλησε στο Α` μέρος με τον Κάπατζη στο 8`(έσωσε ο Δήμιζας),  με τον Φ. Τσαπέγια στο 9`. Στην επανάληψη με φάουλ του Δουμάνη στο 62`, με τον Ελέζι στο 73` και στη συνέχεια με το Δουμάνη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, με διπλή ευκαιρία από Ελέζη και Δουμάνη στο 79` και με κεφαλιά του Κωνσταντινίδη στο 88`. Ο Δήμιζας σε όλες τις περιπτώσεις ενήργησε πολύ σωστά.

Ο ΑΟΚ είχε κορυφαία ευκαιρία το σουτ του Ρομπέρ στο 74` όπου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.  Στο Α` μέρος απείλησε στο 3` με κεφαλιά του Γιαλαμούδη, στο 11` με τον Κεϊτά, όπου έσωσε ο Τοπαλίδης. Στο Β` μέρος είχε ευκαιρία με κεφαλιά του Βαλαβανόπουλου από σέντρα του Γ. Παπαδόπουλου στο 70` και πριν ένα καλό φάουλ που έδιωξε σε κόρνερ ο επίσης θετικός Τοπαλίδης.   Ο Κιγιτζή παρά τις πολλές φωνές κράτησε το ματς, δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Ένα χέρι του Μαυρομάτη είναι έξω από την περιοχή και ένα μαρκάρισμα στον Δούμπλατζη δεν φαίνεται για πέναλτι.

Μεγάλη ένταση στο τέλος του αγώνα. Πράγματα που φυσικά δεν πρέπει να συμβαίνουν.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Αετός: Τοπαλίδης, Παυλίδης, Κάπατζης, Κωνσταντινίδης, Μαυρομάτης, Στογιάνοφ, Ελέζι 89` Ευκαρπίδης, Φ. Τσαπέγια, Δούμπλατζης 60` Μπαμπατζάνης, Δουμάνης 84` Ράνος, Αποστολίδης 72` Γ. Τσαπέγια.

ΑΟΚ: Δήμιζας, Γιαλαμούδης 46` Αδαμάκης, Λυμπεράκης 46` Μπλιός, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Σέχου, Κεϊτά 63` Θωμαϊδης, Ρομπέρ 78` Ζαρωτιάδης, Βαλαβανόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης