Έχει ρε σαν το καλοκαιράκι …

 Έχει ρε σαν το καλοκαιράκι …

Για άλλη μια φορά ελληνική κυβέρνηση στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης έχει να διαχειριστεί ένα ακόμα πακέτο μέτρων που θα συνεχίσει την “αιχμαλωσία” της χώρας μας ακόμα και μετά το πέρας των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Οι Ευρωπαίοι που πλέον δεν μας έχουν καμμία εμποστοσύνη στο να διαχειριστούμε τα οικονομικά της χώρας μας όταν βγούμε απο αυτό το τούνελ της δημοσιονομικής προσαρμογής θέλουν, και τελικά κατάφεραν να έχουν μια μόνιμη εποπτεία με μέτρα που θα μπαίνουν σε ισχύ αυτόματα οταν θα διαπιστώνεται κακοδιαχείριση και στέρηση εσόδων.

Οταν το κράτος δεν θα μπορεί να μπορεί να εισπράττει αυτά που πρέπει τότε θα μπαίνει σε λειτουργία ο κόφτης.

Αυτά που ξέρατε μέχρι το 2010 να τα ξεχάσετε.

Πλέον τίποτα δεν θα μένει στην τύχη του.

Όλα θα είναι νούμερα και με βάση αυτή θα αποφασίζεται η οικονομική πολιτική της χώρας.

Για το φετεινό διαγωνισμό της EUROVISION όσο αφορά την συμμετοχή της χώρας μας η ανάθεση έγινε απευθείας στην Demy η οποία θα ερμηνεύσει τρία τραγούδια και το τηλεοπτικοί κοινό θα κληθεί να επιλέξει το ένα με το οποία θα πάμε στον διαγωνισμό.

Και αυτό είναι λάθος αφού η απευθείας ανάθεση στην Demy θα έπρεπε να ήταν ολοκληρωτική και με το τραγούδι έτοιμο χωρίς διαδικασίες ψηφοφορίας.

Αυτοί που επιλέξανε την Demy θα έπρεπε να της δώσουν και ένα τραγούδι και να τελειώνει το νταλαβέρι.

Ποιός έχει όρεξη τώρα να ψηφίζει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό  της Eurovision ;
Εδώ με το ζόρι βρίσκουμε όρεξη να δούμε τους αγώνες τους Τσάμπιονς Λίνγκ θα κάτσουμε να δούμε και να ψηφίσουμε το τραγούδι που πρέπει να μας εκπροσωπήσει στον φετεινό διαγωνισμό ;

Μια και το έφερε πάντως η κουβέντα έχω την εντύπωση οτι η Eurovision ώς διαγωνισμός χρωστάει κάτι στον Σάκη Ρουβά που θα πρέπει να τολμήσει και να πάει για τρίτη και φαρμακερή φορά.

Την πρώτη αδικήθηκε , την δεύτερη τον αδίκησε το τραγούδι που επέλεξε και η τρίτη θα είναι και η καλύτερη γιατί θα σηκώσει την κούπα.

Πάντως για την ιστορία σας ενημερώνουμε οτι ο τελικός για την επιλογή του τραγουδιού θα γίνει στις 6 Μαρτίου.

Η Ελλάδα θα παίξει στα ημιτελικά του διαγωνισμού που θα γίνει στο Κίεβο της Ουκρανίας και θα διεκδικήσει την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις ο καιρός στην Καβάλα την Καθαρά Δευτέρα θα είναι σε γενικές γραμμές καλός με 14 βαθμούς θερμοκρασία και αραιή συννεφιά.

Καταλαβαίνετε οτι ένας τέτοιος καιρός ικανοποιπεί και τους πιο απαιτητικούς.

Ο καιρός θα χαλάσει το Σάββατο που θα έχουμε βροχές ασθενείς αλλά απο την Κυριακή θα αρχίσει να βελτιώνεταικαι την Καθαρά Δευτέρα θα είναι αρκετά καλός για να μην πω ιδανικός για κούλουμα και πέταμα χαρταετού.

Ένας απο τους πρωταγωνιστές στο τραπέζι της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ είναι η παραδοσιακή λαγάνα την οποία προτιμούμε τραγανή και σκληρή γιατί η λαγάνα δεν είναι ούτε τσουρέκι ούτε πεϊνιρλί.

Την λαγάνα – τσουρέκι σας την χαρίζουμε.

Στον χαλβά και στην λαγάνα οι προτιμήσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες.

Σύμφωνα με τις κινήσεις και το σκεπτικό της κυβέρνησης τα επιπρόσθετα μέτρα προσπαθούν να τα περάσουν με μια σοβαρή μείωση στον χειρότερο μνημονιακό φόρο τον ΕΝΦΙΑ τον οποίο θέλουν να υπολογίζουν με βάση το εισόδημα αλλά και την πραγματική αξία του ακινήτου.

Είναι μια σκέψη προς την σωστή κατεύθυνση που θα έπρεπε να έχει γίνει πριν τα νέα μέτρα που θέλουν οι δανειστές να ισχύσουν απο το 2019 και μετά.

Όπως καταλαβαίνετε και ο ΕΝΦΙΑ όπως και τόσα άλλα μνημονιακά χαράτσια ήρθε για να μείνει και οχι προσωρινα όπως μας λέγανε το πρώτο χρόνο της εφαρμογής του φόρου.

Τουλάχιστον μέχρι και το 2020 ο ΕΝΦΙΑ θα είναι εδώ και θα είναι κέρβερος.

Αν βρεθεί ελληνική κυβέρνηση που θα μπορέσει να τον καταργήσει αυτό θα φανεί.

Τέλος και το  ραντεβού της Λαγκάρντ με την Μέρκελ πήγε καλά αφού η ισχυρή κυρία του Ταμείου μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε οτι έχει συμφωνήσει με την Μέρκελ οτι πρώτα στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και μετά η μείωση του χρέους αποκλείοντας την επιλογή του κουρέματος.

Καταλαβαίνετε οτι όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλύτερη είναι η σύγκλιση στις τάξεις των δανειστών που πάντα την κρίσιμη στιγμή παρουσιάζονται απέναντι στην Ελλάδα με κοινό μέτωπο.

Αυτά και για σήμερα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης