• 23 Απριλίου 2024,

Έγινε χθες αποκομιδή σκουπιδιών

 Έγινε χθες αποκομιδή σκουπιδιών

Έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η πρώτη φάση της κατάληψης του αμαξοστασίου του Δήμου Καβάλας, από το προσωπικό – συμβασιούχους της καθαριότητας. Αμέσως ξεκίνησε η 24ωρη απεργία όλου του προσωπικού, στην οποία για το Δήμο Καβάλας η συμμετοχή ήταν πολύ περιορισμένη. Κατά συνέπεια από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης άνοιξε η είσοδος του αμαξοστασίου, έτσι δύο απορριμματοφόρα δούλεψαν περισυλλέγοντας σκουπίδια σε όλη την Καβάλα, το βράδυ Τετάρτης προς Πέμπτη, κι άλλα δύο εργάστηκαν κανονικά την Πέμπτη το πρωί.

Η Καβάλα ειδικά νωρίς το πρωί της Πέμπτης ήταν σαφώς πιο καθαρή πόλη. Παρόμοιες ενέργειες καθαρισμού έγιναν και στις δημοτικές ενότητες με εξαίρεση τις ορεινές δημοτικές ενότητες. Μέχρι το μεσημέρι χθες τα σκουπίδια είχανε γεμίσει τους κάδους, τα χαρτόνια στους κεντρικούς δρόμους είχαν επανέλθει. Οι επαγγελματίες δεν τήρησαν τις οδηγίες και συμβουλές του Δήμου Καβάλας κι έτσι η πόλη από το μεσημέρι της Πέμπτης άρχισε και πάλι ν΄ αποκτά παραπανίσια σκουπίδια. Όλοι πάντως περίμεναν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων. Σ΄ αυτό το κλίμα μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, χθες νωρίς το πρωί, η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά.

Ανάλογα με τις προθέσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του δήμου Καβάλας όπως είχαν εξαγγείλει, με αφορμή τις εξελίξεις για τους συμβασιούχους συναδέλφους τους τις συμβάσεις των οποίων το ελεγκτικό συνέδριο χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές, απαγορεύοντας την ανανέωσή τους. Λόγω των κινητοποιήσεων προβλήθηκε πρόβλημα στην πόλη με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά μίλησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων τονίζοντας: «Δύο απορριμματοφόρα εργάστηκαν όλη τη νύχτα της Τετάρτης, ενώ και το πρωί της Πέμπτης καλύφθηκαν ομαλά όλοι οι τομείς πλην των ορεινών χωριών και η ανακύκλωση.

Δύο βάρδιες επρόκειτο να καλύψουν τον τομέα της ανακύκλωσης το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ και τρία φορτηγά εργάστηκαν για τη συλλογή των χόρτων. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μου, η συμμετοχή των απεργών στην Καβάλα είναι μικρή. Απομένει να μάθουμε την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ώστε να διαμορφώσουμε κι εμείς τη δράση μας.

Θερμά παρακαλώ τους δημότες να μη βγάζουν περιττά απορρίμματα όπως κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα στα πεζοδρόμια. Οι κινητοποιήσεις είναι πανελλαδικό φαινόμενο και θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπομονή και κατανόηση. Οι δήμοι δεν μπορούν να πράξουν κάτι περισσότερο από τα μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των απορριμμάτων από το νοσοκομείο, τις κλινικές και το γηροκομείο».

 

Διαβάστε επίσης