• 19 Απριλίου 2024,

Εγκαίνια της εταιρίας SELECTAHELLAS στο Ερατεινό της Καβάλας

 Εγκαίνια της εταιρίας SELECTAHELLAS στο Ερατεινό της Καβάλας

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 10.30πμ στο Ερατεινό Χρυσούπολης Καβάλας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εταιρίας  μας SELECTAHELLASχοροστατούντος τουΣεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου, καθώς επίσης και με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Ευαγγέλου Αποστόλου, του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Μέτιου Χρήστου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Μαρκόπολου Θεοδώρου,  των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη Δημητρίου και Μορφίδη Κωνσταντίνου, του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καβάλας, κ. Παναγιωτόπουλου Νικολάου, του Δημάρχου Νέστου, κ. Τσομπανόπολου Ευαγγέλου. Επίσης θα παρευρεθούν Γεωπόνοι, καθηγητές των Γεωπονικών Πανεπιστημίων ΑΠΘ ΚΑΙ ΔΠΘ, υπηρεσίες από την Βόρεια Ελλάδα, πελάτες από Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πλήθος άλλου κόσμου.

 

Μετά την τέλεση του Αγιασμού θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του θερμοκηπίου. Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά σειρά  οι:

  1. Γενικός Διευθυντής SELECTAHELLAS – Παπαθεοχάρης Ιωάννης
  2. Δήμαρχος Νέστου – Τσομπανόπουλος Ευάγγελος
  3. Υπουργός ΥΠΑΑΤ – Αποστόλου Ευάγγελος
  4. Περιφερειάρχης ΑΜΘ – Μέτιος Χρήστος
  5. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας – Εμμανουηλίδης Δημήτριος
  6. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας – Μορφίδης Κωνσταντίνος
  7. Βουλευτής Ν.Δ. Καβάλας – Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
  8. Γενική Διευθύντρια Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Μακεδονίας Θράκης  – Ρίζου Λαμπρινή

  1. Διευθυντής Παραγωγής SELECTAHELLAS – TorstenKreibaum

Τέλος, θα παρατεθεί γεύμα.

 

 Λίγα λόγια για την εταιρία SELECTAHELLAS

 

Η εταιρία SELECTAHELLASείναι μία νέα εταιρία στο χώρο της Ανθοκομίας και γενικότερα στον πρωτογενή τομέα. Προήλθε από τη συνένωση της γερμανικής εταιρίας SELECTAONE και των ελληνικών εταιριών ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ και ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ ΑΕ. Η επένδυση που υλοποιήθηκε μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 7.000.000€ σε Α΄ φάση με 35 στρέμματα θερμοκήπια, σε Β΄φάση  άλλα περίπου 25 στρέμματα ύψους 3.000.000€.

 

Η επιχείρησή μας θα παράγει έρριζα μοσχεύματα καλλωπιστικών ανθοκομικών φυταρίων με τη χρήση του γεωθερμικού ρευστού του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Καβάλας και για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου χρησιμοποιούνται τα θερμά νερά μέσω ΔΕΥΑΝ.

 

Το παραγόμενο προϊόν, πλέον έρριζα μοσχεύματα έιναι εξαγώγιμο προϊόν κατά 95-99% και μάλιστα στις χώρες Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και γενικότερα σε όλο τον κόσμο εφαρμόζονται τεχνολογία και knowhow  που εφαρμόζονται  μόνον από 3-4 ακόμα εταιρίες ανά τον κόσμο. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν (επιστημονικό προσωπικό και εργατικό δυναμικό) ξεπερνούν ήδη τις 120  και θα ανέλθουν σε 150-160.

 

Πέρα από τις προφανείς άμεσες και έμμεσες κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις της εν λόγω επένδυσης στην απασχόληση και την οικονομία, αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω επένδυση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει και ύψιστα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς η λειτουργία της μονάδας θα φέρει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Κατά την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει μία πλήρης ξενάγηση των μεθόδων παραγωγής, νέων ποικιλιών, προοπτικές για εμάς και τη χώρα μας. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε άρριζα-έρριζα μοσχεύματα αλλά και πλήρως ανεπτυγμένα φυτά που αγοράζουν οι τελικοί καταναλωτές.

 

 

Διαβάστε επίσης