• 17 Μαΐου 2024,

Εγκαινιάζεται το απόγευμα η έκθεση Αν. Γεωργιάδη

 Εγκαινιάζεται το απόγευμα η έκθεση Αν. Γεωργιάδη

Εγκαινιάζεται στις 7.30 σήμερα το απόγευμα, στην οικία του Μοχάμετ Άλι έκθεση ζωγραφικής, με έργα του Ανδρέα Γεωργιάδη, θέμα των οποίων είναι η Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για μια ακόμη έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Μεχμέτ Αλί, από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τις 23 Απριλίου. Γνωστός μας από την προηγούμενη του δραστηριότητα στην Καβάλα, ο Ανδρέας Γεωργιάδης, έχει παρουσιάσει δουλειά του σχετικά με την Αλεξάνδρεια. Συνεργάζεται στενά με το ερευνητικό κέντρο ΜΟΗΑ. Είναι στην Καβάλα από την Παρασκευή, προετοιμάζοντας την έκθεση και την τελετή των εγκαινίων. Οι πίνακες είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Διάφορων μεγεθών. Δεν έχουνε έρθει όλοι από τη συλλογή, καθώς πολλοί έχουνε ήδη αποκτηθεί από ιδιώτες.

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής, ο κ. Γεωργιάδης είπε, ότι γυρίζει με χαρά στην Καβάλα, έναν τόπο που χαρακτήρισε, οικείο.  Η έκθεσή του είναι  η 2η ατομική. Πραγματεύεται εξήγησε όλη την ιστορία της Κωνσταντινούπολης.

Τα έργα του εξήγησε βοηθούν κάποιον που θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, να επιλέξει να επισκεφθεί συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

Η συγκεκριμένη έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο. Στόχος του ζωγράφου είναι να παρουσιαστεί και στην Αλεξάνδρεια σε συνεργασία με το προξενείο της Ελλάδας, πλην όμως κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατό.

Η έκθεση έχει σημαντικό πρόγραμμα να παρουσιαστεί και στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Χθες επιχειρήθηκε να δοθεί στο χώρο της έκθεσης συνέντευξη τύπου, αλλά η ανταπόκριση των τοπικών μέσων ενημέρωσης ήταν περιορισμένη.

Ο Αν. Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Οι εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί στο Λονδίνο, το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, την Αθήνα, κι έχει αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, ενώ έχει συμμετοχές και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Έργα του υπάρχουνε σε αξιόλογες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Έχει φιλοτεχνήσει επίσης βιβλία και δίσκους, ενώ ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της «Μικρής Άρκτου».

Η έκθεση το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα λειτουργεί από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή, 10 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης