• 24 Απριλίου 2024,

Είναι σα να πατήσαμε το PAUSE !!!

 Είναι σα να πατήσαμε το PAUSE !!!

Είναι σα να πατήσαμε το pause στην ζωή μας , στην καθημερινότητα μας , στις συνήθειες μας.

Απλά υπομένουμε και επιβιώνουμε κρατώντας μακριά τον κορνοϊό που ήρθε για να μας ταρακουνήσει και να μας θυμίσει ότι σε αυτή την ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Έχουμε αναθεωρήσει τα πάντα και κυρίως έχουμε εκτιμήσει αυτά που έχουμε.

Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό και περιβάλλον που θυμίζει τα σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας που βλέπουμε στην τηλεόραση.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα που αφήνουμε την κανονικότητα και καλούμαστε να ζήσουμε κάτω απο καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Είμαστε σε πόλεμο εν καιρώ ειρήνης με χιλιάδες μάλιστα παράπλευρες απώλειες.

Στην Ιταλία πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να κουβαλάνε τις σωρούς των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορωνοϊό με στάγιερ και να τους καίνε αφού τα νεκροταφεία έχουν φρακάρει και δεν παίρνουν άλλους !

Φαίνεται ότι εμείς έχουμε γλυτώσει τα χειρότερα και σίγουρα δεν θα γίνουμε Ιταλία γιατί για πρώτη φορά λειτουργήσαμε με γρήγορα αντανακλαστικά.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία η οποία επέλεξε την ανοσία της αγέλης και τώρα τρέχει αλλά είναι δύσκολο να προλάβει.

Η ανοσία της αγέλης ώς πρώτη επιλογή αντιμετώπσης από την κυβέρνηση του Μπόρις έδωσε χρόνο στον κορωνοϊό να θεριέψει και τώρα δεν σταματιέται με τίποτα.

Ίσως οι θάνατοι στην Βρετανία να ξεπεράσουν και τους θανάτους στην Ιταλία.

 

Είναι το λιγότερο υπερβολικό να φοράμε μάσκα όταν βγαίνουμε μόνοι για περπάτημα αφού δεν υπάρχει λόγος εκτός και αν φοβόμαστε μην μας μεταδώσουν τον ιό οι γλάροι !

Όπως επίσης είναι αδιανόητο να φοράμε μάσκα και γάντια μέσα στο αυτοκίνητο όταν επίσης είμαστε μόνοι μας.

Με την ίδια λογική θα πρέπει να φοράμε μάσκα και γάντια όταν πέφτουμε το βράδυ για ύπνο.

Θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης  αλλά όχι υπερβολές.

Υπερβολές που ικανοποιούν κυρίως τις ανασφάλειες μας και δεν μας παρέχουν καμμία προστασία επί της ουσίας.

Και τα γάντια και την μάσκα οι ειδικοί μας έχουν ενημερώσει πάρα πολλές φορές πότε πρέπει να φοράμε και πότε όχι.

Ορισμένοι επιλέγουν να τα φοράνε πάντα για να περιορίσουν  – και καλά – στο ελάχιστο τις πιθανότητες να κολήσουν τον ιό.

 

Και τα ξενοδοχεία με απόφαση της κυβέρνησης κλείνουν μέχρι τέλη Απριλίου και μένει ένα ανοιχτό σε κάθε περιφέρεια.

Είναι και αυτή μία λύση για τα ξενοδοχεία που ίσως έχουν πληγεί περισσότερο από όλους αφού τα απόνερα αυτής της ιστορίας θα επηρεάσουν την τουριστική κίνηση όλου του καλοκαιριού.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί όπως καταλαβαίνετε και εσείς οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης