• 6 Μαΐου 2024,

«Έκανε κρυφές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον ΤΑΡ» λέει για τη Δήμαρχο ο Μάκης Παπαδόπουλος

 «Έκανε κρυφές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον ΤΑΡ» λέει για τη Δήμαρχο ο Μάκης Παπαδόπουλος

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησαν χθες το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, σχετικά με την υπόθεση της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, έπειτα από τη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας, με παρόντα τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Άβολα αισθάνθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος ύστερα από την λήξη της πολύωρης συνεδριάσεως την προηγούμενη Πέμπτη, γι’ αυτό και απέφυγε τις δηλώσεις. Το συμπέρασμα ωστόσο που αποκόμισε ο κ. Παπαδόπουλος ήταν πως η δήμαρχος συντάχθηκε στο πλευρό της κοινοπραξίας. «Αντί να επιτευχθεί η αλλαγή όδευσης του αγωγού, εκείνο που συνέβη ήταν η αλλαγή πλεύσης εκ μέρους της κ. Τσανάκα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε τονίζοντας:

«Με τη στάση της η δήμαρχος απέδειξε ότι έπαιξε το ρόλο της σ’ ένα στημένο παιχνίδι μαζί με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, με τους οποίους φαίνεται ότι έκανε κρυφές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν είναι δυνατόν η δήμαρχος να μιλά για νομιμότητα όταν παραβιάζονται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Τα γεγονότα μας οδηγούν να διεξάγουμε κάποια συμπεράσματα που μπορεί να φαίνονται σκληρά».

Κατά την άποψη του Μάκη Παπαδόπουλου με τη στάση της η δήμαρχος δείχνει ότι είναι πλέον αναξιόπιστη. Η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου παραμένει αμετακίνητη, ασπαζόμενη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί αλλαγής της όδευσης του αγωγού. Η δημοτική αρχή βρίσκεται σε πανικό, επειδή το έργο της είναι ανύπαρκτο και προσπαθεί να ξεπουλήσει τα πάντα, προκειμένου έστω και τώρα να παρουσιάσει κάτι σημαντικό. Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, η δήμαρχος όφειλε εξαρχής να ξεκαθαρίσει ότι συντασσόταν με την πλευρά του ΤΑΡ κι έτσι δε θα ήταν απαραίτητη η λήψη αποφάσεως από το δημοτικό συμβούλιο.

Από τη στιγμή που δεν προηγήθηκε η νόμιμη διαβούλευση, άρα η προτεινόμενη από τον ΤΑΡ όδευση δεν είναι σύννομη, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος. Επιπλέον, η τοπική κοινωνία δεν επιθυμεί να χαθεί γη υψηλής παραγωγικότητας, ανησυχεί για την ασφάλεια της περιοχής, ενώ άκρως σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι πλέον προστατευόμενο μνημείο της UNESCO.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΑΝΤΑ

Απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας», η Δήμητρα Τσανάκα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, του θύμισε ότι η πρόσκληση προς τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΡ ώστε να επισκεφθούν το δημαρχείο και να διατυπωθούν οι εντάσεις της τοπικής κοινωνίας, ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή ακριβώς την απόφαση υλοποίησε η δημοτική αρχή. Η αποδοχή της προσκλήσεως εκ μέρους των υψηλόβαθμων στελεχών στάθηκε έκπληξη αλλά και τιμή, σημείωσε η δήμαρχος.

Η κ. Τσανάκα πρόσθεσε ότι εξαρχής στεκόταν στο πλάι των αγροτών και παραμένει αμετακίνητη, υπερασπιζόμενη το δίκαιο αίτημά τους. Συμπλήρωσε τονίζοντας: «Θα πρέπει να κατανοούμε τα όριά μας και τι σημαίνει να τα βάζεις όχι μόνο με τον ΤΑΡ αλλά και με το ίδιο το κράτος. Εμείς ουδέποτε υπογράψαμε κάποιο κανόνα διέλευσης του ΤΑΡ. Εκείνο που εμείς ζητήσαμε ήταν το μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος που έχει δοθεί στην πορεία των 580 χλμ έλευσης του αγωγού. Η χρηματοδότηση για τα έργα υδροδότησης, όπως μας ενημέρωσαν, έχει ήδη εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΡ.

Η δήμαρχος υπενθύμισε επίσης την έκδοση της αποφάσεως του ΣτΕ, στο οποίο είχε προσφύγει ο δήμος Καβάλας, την οποία όφειλε να αποδεχθεί η δημοτική αρχή. «Οι αγρότες, που γνωρίζουν τη δύναμη του δήμου και στο εξωτερικό, ποτέ δε μας αγνόησαν κι εμείς από την πλευρά μας ποτέ δεν τους εγκαταλείψαμε», κατάληξε η Δήμητρα Τσανάκα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Κριτική στη διοίκηση του δήμου και προσωπικά στη δήμαρχο, άσκησε με την ευκαιρία ο Μάκης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα μετονομασίας του δρόμου προς τιμή του Μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου. Για αιφνιδιαστική εισήγηση χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, μίλησε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ το γεγονός διχάζει την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα λανθασμένο χειρισμό εκ μέρους της δημοτικής αρχής, αποφάνθηκε.

Απαντώντας στον κ. Παπαδόπουλο και επί του συγκεκριμένου ζητήματος, η δήμαρχος επεσήμανε ότι η υπόθεση θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και καμία απόφαση δε θα λάβει η ίδια μόνη της. Μπορεί στο παρελθόν να τοποθετούνταν στους δρόμους πινακίδες αλλαγής ονομάτων, ίσως και χωρίς να έχουν προηγηθεί όλα τα νόμιμα και προβλεπόμενα.

«Εξάλλου, εκείνο που προτείνεται είναι η μετονομασία της οδού Μητροπόλεως, η οποία αναφέρεται σε ένα κτήριο, προς τιμή ενός ανθρώπου που προσέφερε στην περιοχή μας επί 43 χρόνια, όπως σημείωσε και ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος. Σαφώς και υπάρχει μακρύς κατάλογος Καβαλιωτών στους οποίους αξίζει ανάλογη τιμή, με πρώτο και καλύτερο τον αείμνηστο δήμαρχο Λευτέρη Αθανασιάδη, καθώς και τον Βαγγέλη Ευαγγελίου. Στην περιοχή του Περιγιαλίου θα υπάρξει λαμπρό πεδίο δράσης προκειμένου να τιμήσουμε πλήθος Καβαλιωτών, οι οποίοι πραγματικά έχουν ευεργετήσει τον τόπο μας κι ακόμη δεν έχει αναγνωρισθεί η προσφορά τους», παρατήρησε η δήμαρχος παραθέτοντας την άποψή της.

 

Διαβάστε επίσης