• 24 Απριλίου 2024,

Εκδηλώσεις, συναυλίες και πολλά άλλα!

 Εκδηλώσεις, συναυλίες και πολλά άλλα!

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο διήμερο (Σάββατο και Κυριακή) το πρόγραμμα εκδηλώσεων στη συνοικία της Χωράφας (φωτογραφία). Στηρίχθηκε στην κοπιαστική δουλειά του συλλόγου κατοίκων της ίδιας περιοχής της Καβάλας. Οι εθελοντές είχαν εμπειρία από προηγούμενα πανηγύρια, άπαντες δούλεψαν ακούραστα κι είχαν επικεφαλής την δραστήρια πρόεδρο των κατοίκων της Χωράφας κ. Χαρούλα Τσαταλμπασίδου. Κατάφεραν να πραγματοποιήσουν κάτι το οποίο ξεχώρισε.

Μία εκδήλωση -δύο βράδια- η οποία μπορεί να μην είχε πρωτοτυπία από πλευράς περιεχομένου,  είχε ποιότητα και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Κάπως έτσι οι προσπάθειες του συγκεκριμένου συλλόγου δικαιώθηκαν. Υπήρξε με λίγα λόγια μια τέτοιου είδους «αποζημίωση» των εκπροσώπων του. Από τις εκδηλώσεις πέρασαν και εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας, άλλων συλλόγων, επίσημοι κτλ.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου σημαίνει κινητοποίηση των συλλόγων και πραγματοποίηση και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων. Οι συνοικιακοί σύλλογοι της Καβάλας θα δράσουν μετά το Δεκαπενταύγουστο, προς το τέλος του Καλοκαιριού (Αγία Παρασκευή, Κηπούπολη- Καλαμίτσα, Περιγιάλι).

Αντίθετα είναι πολλές εκδηλώσεις που γίνονται στο επαρχιακό τμήμα του νομού ενώ δεν είναι λίγες,  τις προσεχείς ημέρες, και οι συναυλίες. Σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου στη Θάσο τραγουδάει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Την Παρασκευή στο Μπάτη εμφανίζεται το συγκρότημα των Πυξ Λαξ.

Το προσεχές Σάββατο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις (λαϊκά πανηγύρια- γλέντια) στο Γέροντα, στο Διπόταμο, τις Κορυφές ενώ το ίδιο βράδυ τραγουδά στη Νέα Ηρακλείτσα ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης. Ας μην ξεχνάμε για την ερχόμενη εβδομάδα την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στη Νικήσιανη.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν επιτυχία καθώς βοηθιούνται από τις καιρικές συνθήκες. Το περιεχόμενό τους δεν ξαφνιάζει, περιλαμβάνει λίγο πολύ τα αναμενόμενα.

Αυτά που γίνονται σε πλατείες και γήπεδα ο κόσμος τα στηρίζει. Προσέρχεται μαζικά και με μεγάλη προθυμία. Οι δε πολιτιστικοί και συνοικιακοί σύλλογοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία,  να συνδεθούν πιο στενά με ανθρώπους που μπορούσαν να γίνουν μέλη τους ή είναι ήδη μέλη τους. Με αφορμή το κάθε λαϊκό γλέντι και την κάθε εκδήλωση να ενισχύσουν το ταμείο τους για τις δράσεις που επακολουθούν το φθινόπωρο και το χειμώνα.

 

 

Διαβάστε επίσης