Εκδήλωση με διπλό θέμα στην Παλιά Μουσική- Επιβράβευση των κατοίκων της Παναγίας που δρουν εθελοντικά

 Εκδήλωση με διπλό θέμα στην Παλιά Μουσική- Επιβράβευση των κατοίκων της Παναγίας που δρουν εθελοντικά

Γεμάτη με κόσμο ήταν το απόγευμα της Τετάρτης η Παλιά Μουσική. Εκεί πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και άριστη οργάνωση η καθιερωμένη γιορτή του Ιουνίου του συλλόγου κατοίκων Παναγίας «Το Κάστρο». Μια γιορτή που όπως πάντα αναβιώνει το έθιμο του κλείδωνα, ενώ ταυτόχρονα τιμά στο πλαίσιο της οικογένειας το ρόλο του πατέρα.

Ο σύλλογος χρησιμοποιώντας την εμπειρία προηγούμενων εκδηλώσεων κι ενισχυμένος με τη στήριξη των κατοίκων της Παναγίας παρουσίασε μια προσεγμένη εκδήλωση που παρακολούθησαν όχι μόνο μικροί αλλά και μεγάλοι. Παραβρέθηκε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δημήτρης Καζανίδης, ο Ανέστης Τσουρουκίδης και ο Θόδωρος Μουριάδης. Ο χώρος ήταν όμορφα διακοσμημένος, οι διοργανωτές είχαν προβλέψει όλες τις λεπτομέρειες και το μοναδικό «πρόβλημα» ήταν ότι πρώτα έπρεπε να σκοτεινιάσει ώστε να ανάψουν οι φωτιές πάνω από τις οποίες πήδησαν μικροί και μεγάλοι.

Εισαγωγικές ομιλίες στην εκδήλωση έκανε η Λίλα Μπρουκάκη και ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Λαζαρίδης. Ο σύλλογος συνεχάρη και δημόσια τους κατοίκους της συνοικίας που με δική τους εθελοντική δουλειά φροντίζουν για την καθαριότητα των δρόμων μπροστά από τα σπίτια τους, καθώς και για το κόψιμο των χόρτων στο χερσόνησο της παλιάς πόλης.

Η μεγάλη παρέα που δημιουργήθηκε διασκέδασε, συνδέθηκε με το παρελθόν μέσω του εθίμου του κλείδωνα, αφού οι μεγάλοι θυμήθηκαν τα νιάτα τους κι έμαθαν για το έθιμο οι μικροί. Ο σύλλογος προετοιμάζει την επόμενη καλοκαιρινή εκδήλωσή του που είναι τα «Καστροφεγγίσματα». Μάλιστα, ο Φώτης Λαζαρίδης με την ευκαιρίας της εκδηλώσεως την Τετάρτη περιέγραψε το περιεχόμενο του καλοκαιρινού θεσμού.

 

 

 

Διαβάστε επίσης