• 28 Απριλίου 2024,

Εκδήλωση στην Καβάλα: Συνάντηση της Ελλάδας και της Πολωνίας μέσα από τη σύγχρονη ιστορία

 Εκδήλωση στην Καβάλα: Συνάντηση της Ελλάδας και της Πολωνίας μέσα από τη σύγχρονη ιστορία

Ο Δήμος Καβάλας, το πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού και το Ίδρυμα “Fundacja Hagia Marina” (Πολωνία), το οποίο αποσκοπεί στην ελληνοπολωνική φιλία και συνεργασία, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνουν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, από 11:00 έως 12:30, στρογγυλή τράπεζα με θέμα: Συνάντηση της Ελλάδας και της Πολωνίας μέσα από τη σύγχρονη ιστορία: Κοινές εμπειρίες του Β’ ΠΠ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό από την πρόσφατη επίσκεψη ελληνικής αποστολής από την Καβάλα, το Δίστομο και την Ξάνθη σε χώρους ιστορικής μνήμης του Β’ ΠΠ στην Πολωνία με θέμα την Αντίσταση του Πολωνικού λαού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν της ευγενικής πρόσκλησης και φιλοξενίας από το Ίδρυμα “Fundacja Hagia Marina”. Η αποστολή πραγματοποίησε, επίσης, επίσκεψη στο Μουσείο και στον χώρο μνήμης της Τρεμπλίνκα.

Μετά τον κύκλο των ερωτήσεων προς τους συμμετέχοντες της στρογγυλής τράπεζας, θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου ορόφου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαιρετισμοί:

Θεόδωρος Μουριάδης, Δήμαρχος Καβάλας

Ανδρέας Ματζάκος, Διευθυντής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Συμμετέχουν:

Κωνσταντίνος Πεφάνης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Patryk Panasiuk, Θεολόγος, Πρόεδρος του Ιδρύματος “Fundacja Hagia Marina”

Ιωσήφ Μεβοράχ, Εβραϊκή Κοινότητα Καβάλας

Συντονισμός συζήτησης:

Νίκος Κοσμίδης, Υπ. Διδ. Αρχιτεκτονικής (ΔΠΘ)

Δηλώσεις συμμετοχής: draseisculturalproject@gmail.com / 6996559216\

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης