Εκδηλώσεις του ωδείου “ΝΕΑΠΟΛΙΣ”

 Εκδηλώσεις του ωδείου “ΝΕΑΠΟΛΙΣ”

Το ωδείο «Νεάπολις»  συνεχίζει και τους μήνες  Μάιο και Ιούνιο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας καθώς ετοιμάζει μια πληθώρα συναυλιών, που αφορούν σε όλες τις ηλικίες.

Ο κύκλος «Μουσική Τρίτη» έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού την Τρίτη 23 Μαΐου εμφανίστηκαν στη σκηνή του Ωδείου 33 μαθητές! Πρόκειται για παιδιά, που –μερικά από αυτά- είχαν εμφανιστεί ξανά, αλλά ήθελαν να νιώσουν ξανά αυτή τη  συναρπαστική εμπειρία : να ερμηνεύεις μουσική στο κοινό.

Μία  ξεχωριστή και πρωτότυπη δράση του Ωδείου αφορά στο 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, που διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Σχολική Σύμβουλος 40ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας και πραγματοποιείται στο Πάρκο Φαλήρου 25 και 26 Μαΐου.

Το Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» έπειτα από πρόσκληση του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Καβάλας συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή για την πόλη μας με τη μουσικοπαιδαγωγό κ. Γιούλη Αραμπατζόγλου και τα τμήματα της μουσικής αγωγής τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, δηλαδή την  Παρασκευή 26 Μαΐου  και ώρα 19:00- 20:30 το απόγευμα.

 

Η επόμενη συναυλία είναι αυτή, που συγκεντρώνει την περισσότερη συγκίνηση κάθε χρόνο  καθώς εμπλέκονται μαθητές παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου και Πρώτης  δημοτικού!

Πρόκειται για την παράσταση «στων παραμυθιών τη Χώρα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη ΔΕΠΟΣ στις 31 Μαΐου  και ώρα 18:00.

Οι πιο γνωστοί ήρωες των παραμυθιών, η Σταχτοπούτα, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Σούπερμαν, η Ελσα και πολλοί άλλοι,  θα συναντηθούν στη σκηνή, θα συνομιλήσουν και θα παίξουν μεταλλόφωνο υπό την καθοδήγηση της κ Γιούλης Αραμπατζόγλου. Οι πρωτότυποι διάλογοι είναι της κ. Αραμπατζόγλου, η οποία κάθε χρόνο εκπλήσσει τους γονείς και τους συγγενείς των μαθητών της με τη φρεσκάδα και τη δυναμική της παράστασης!  Οι λιλιπούτειοι μαθητές του παιδικού σταθμού υπό την επίβλεψη της δασκάλας τους κ. Βασιλικής Ζήσου θα πλαισιώσουν την παράσταση. Η μικρή ορχήστρα του Ωδείου «Νεάπολις», οποία αποτελείται από μαθητές που παίζουν τσέλο, φλάουτο, πιάνο, αρμόνιο  και φλογέρα θα συνοδεύσει τους παραπάνω μαθητές. Όλα τα παιδιά στο τέλος θα λάβουν το αναμνηστικό τους δίπλωμα.

Σε περίπτωση βροχής η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «ΟΣΚΑΡ».

Η επόμενη  συναυλία είναι του τμήματος φωνητικής της τάξης της Ελένης Γαλανοπούλου. Η κα Γαλανοπούλου  ετοιμάζει ένα αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι .Οι μαθητές της θα ερμηνεύσουν τραγούδια αγαπημένα με τη συνοδεία του καθηγητή του Ωδείου  Γκλεν Κάπρα στο πιάνο στο καφέ –μπαρ «Franco’s». H ημερομηνία και η ώρα της συναυλίας θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Το Ωδείο «Νεάπολις» συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στους εορτασμούς για τα  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της πόλης μας με το σύνολο λαϊκής μουσικής υπό τη Δ/νση του κ. Νίκου Μπογιάρη στην παραλία Καβάλας με την οποία θα ευχηθούμε σε όλους, όσοι μας στήριξαν και τη φετινή χρονιά «ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΆΙΡΙ».

Στη σχετική συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία της παραπάνω συναυλίας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης