• 20 Απριλίου 2024,

Έκλεισε λόγω έργου η αυλή του κτιρίου πρώην ΕΟΚ

 Έκλεισε λόγω έργου η αυλή του κτιρίου πρώην ΕΟΚ

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά αλλά ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα το βασικό και φιλόδοξο έργο του δήμου Καβάλας στο κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού. Εδώ και μία εβδομάδα μάλιστα για τις ανάγκες των εργασιών δεν λειτουργεί στην αυλή του ίδιου κτιρίου χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Στην αυλή του κτιρίου παρκάρειζαν τα αυτοκίνητά τους αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι,  άλλοι εργάζονται στο ίδιο το κτίριο και άλλοι στο γειτονικό δημαρχείο. Ο ανάδοχος του έργου για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες έκλεισε την είσοδο στο χώρο στάθμευσης κι έτσι αυτός δεν υφίσταται. Στην αυλή του κτηρίου γίνονται διάφορες εργασίες που αφορούν την εκκένωση των ορόφων στις οποίες εκτελείται το βασικό κομμάτι της εργολαβίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο ίδιο ακίνητο είναι έτοιμο αλλά δεν χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο ένα ακόμη δημοτικό έργο που αφορά την προετοιμασία γραφείων για την λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών.  Το έργο αυτό ήταν έτοιμο τον Νοέμβριο του 2017 όταν διαπιστώθηκε ότι πρέπει να συμπληρωθεί με κάποιες ακόμη υποδομές για τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών. Είναι παράδοξο αλλά και αληθινό ταυτόχρονα το ότι πέρασε τόσος χρόνος και τα έτοιμα γραφεία δεν χρησιμοποιούνται,  παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν οι αρμόδιοι και παρά τις ενέργειές τους προκειμένου να λυθούν και τα τελευταία τεχνικά προβλήματα στους χώρους που δημιουργήθηκαν.

Έτσι ο Δήμος Καβάλας έχει σχέδιο να αξιοποιήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα τα καινούρια αυτά γραφεία,  οι διαδικασίες καθυστερούν και έτσι χώροι αν και έτοιμοι παραμένουν άδειοι. Ελπίζουμε το πρόβλημα να λυθεί σύντομα όπως επίσης ευχόμαστε το βασικό έργο στο ίδιο ακίνητο να προχωρήσει γρήγορα ώστε και οι επιπλέον χώροι που δημιουργούνται να μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του ο δήμος της Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης