Eκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος Ι. Διαμαντόπουλος

 Eκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος Ι. Διαμαντόπουλος

Yπηρέτησε 55 χρόνια με αφοσίωση το ποίμνιο του στη Θάσο, ακόμη μέχρι και πριν λίγο καιρό όπου, καθιστός σε καρέκλα, κήρυττε τον λόγο του Θεού και της Αγάπης.

Αφήνει παρακαταθήκη τον έντιμο του βίο, το πνευματικό του έργο καταγεγραμμένο σε βιβλία, καθώς και το φιλανθρωπικό του έργο μέσα από εξομολογήσεις, κατηχήσεις και φιλόπτωχα ταμεία.

Λίγο πριν αποδημήσει εις Κύριον, αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύθηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) για το ποίημα του “Υπάρχουν άνθρωποι όπως εγώ” (το οποίο πραγματώνει και όλη του τη ζωή), σε μια εκδήλωση που θα γινόταν την Ημέρα της Ποίησης (21 Μαρτίου 2020) η οποία αναβλήθηκε λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας. Επροσεύχετο έως τέλους και έστελνε τις ευχές του, στο ποίμνιο του.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής , υπέμεινε τις τελευταίες μέρες της ζωής του δίχως τους οικείους του δίπλα του (σύζυγο, κόρη, γαμπρό και εγγονή), πίνοντας έως τέλους το ποτήριο της δοκιμασίας και του μαρτυρίου της πλήρους απομονώσεως, δεδομένης της θεσπίσεως των αυστηρών μέτρων που έχουν παρθεί από την Πολιτεία για την πρόληψη του κορονοϊού.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα στις 12 μ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου σε κλειστή τελετή.

Έναντι επιμνημόσυνου δεήσεως, θα δοθεί ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη των εξόδων σπουδών ενός αριστούχου μαθητή / μαθήτριας που αδυνατεί να σπουδάσει λόγω οικονομικής κατάστασης. Καθώς και ο ίδιος ο Πατέρας Γεώργιος κατάφερε να αποκτήσει την ανώτατη μόρφωση και να λάβει υποτροφίες (Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης) με πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες (πρώτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας γιος ξυλουργού από τη Νίσυρο των Δωδεκανήσων), αυτή ήταν και η τελευταία του βούληση. Να έχετε όλοι την ευχή του και να δέεστε και εσείς υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Σημείωση : Στην μεγάλη και τελευταία περιπέτεια της ζωής του, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις τρεις ηρωικές μυροφόρες του Χριστού που ήταν κοντά του τις τελευταίες στιγμές, τις αποκλειστικές νοσοκόμες κ. Μαρία Γεωργίου, κ. Νάντια Κωστίδου και κ. Ζωή Γιανγκανίδου.

Εκ της οικογενείας του

Διαβάστε επίσης