Εκπαιδεύτηκαν και περιμένουν

 Εκπαιδεύτηκαν και περιμένουν

33 εν ενεργεία πυροσβέστες, από διάφορα σημεία της Ελλάδος, οι περισσότεροι από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ολοκλήρωσαν πρόσφατα την εκπαίδευσή τους, καθώς όλοι αυτοί πρόκειται να εργαστούν στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής που θα λειτουργήσει άμεσα, όπως όλα δείχνουν, στο Αδεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι το προσωπικό θ΄ αυξηθεί κι άλλο. Έτσι είναι πιθανό, η υπηρεσία της Πυροσβεστικής στο αεροδρόμιο, να λειτουργήσει με 38 άνδρες και γυναίκες.

Οι πυροσβέστες που εκπαιδεύτηκαν σε τέσσερεις διαφορετικές σειρές, έχουνε επιστρέψει στην υπηρεσία όπου κάθε ένας εργάζεται, περιμένοντας  εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Είναι γνωστό ότι το σενάριο αυτό καθυστερεί περαιτέρω, η Fraport δεν εγκαταστάθηκε στο αεροδρόμιο την 1η Φεβρουαρίου. Λέγεται ότι θ΄ αναλάβει τη διεύθυνση και τη λειτουργία του αεροδρομίου κι άλλων 13 σ΄ όλη την Ελλάδα, από την 1η Μαρτίου.

Λίγο πριν, λίγο μετά οι εκπαιδευμένοι πυροσβέστες, θα στελεχώσουν την υπηρεσία του αεροδρομίου. Οι πυροσβέστες εκπαιδεύτηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών. Δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το πώς και πότε θα λειτουργήσει η καινούρια τους υπηρεσία. Είναι δε γνωστό ότι από τις υπηρεσίες από τις οποίες θα μετακινηθούν δεν θα γίνει αντικατάστασή τους εκεί. Ίδια προβλήματα – έλλειψης προσωπικού – εκεί απ΄ όπου θ΄ αποχωρήσουν οι πυροσβέστες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δημιουργούνται σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνουμε πάντως ότι υπάρχουν πυροσβέστες που θα εργαστούν στο αεροδρόμιο της Καβάλας, «Μέγας Αλέξανδρος» , ακόμη κι από την πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόδου ή της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για περιπτώσεις καβαλιωτών – στην καταγωγή – πυροσβεστών, που με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να εργάζονται κοντά στον τόπο καταγωγής τους.

 

Διαβάστε επίσης