• 3 Μαΐου 2024,

Έκθεση σύγχρονης τέχνης στη Δ. Καπναποθήκη

 Έκθεση σύγχρονης τέχνης στη Δ. Καπναποθήκη

Στο δημαρχείο δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου ενόψει του 5ου Καλλιτεχνικού Μάη που αρχίζει αύριο στην δημοτική καπναποθήκη και θα διαρκέσει μία περίπου εβδομάδα. Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, του Δήμου Καβάλας και της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια. Στη συνέντευξη μίλησε η Άλκηστις Βλάχου εκπρόσωπος της δημοτικής επιχείρησης και ως εκπρόσωπος της στέγης ο Διαμαντής Σταγγίδης.

Η κ. Βλάχου αναφέρθηκε στον 5ο Καλλιτεχνικό Μάη που είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση. Επί της ουσίας πρόκειται για έκθεση σύγχρονης τέχνης αλλά υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις. Αύριο στις οκτώ το απόγευμα τελείται η τελετή των εγκαινίων. «Θέλουμε να γίνει θεσμός ο Καλλιτεχνικός Μάης» είπε ο Διαμαντής Σταγγίδης, περιγράφοντας και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που παράλληλα γίνονται. Στην έκθεση σύγχρονης τέχνης συμμετέχουν οι εικαστικοί: ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΡΤΖΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΖΗΚΙΔΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΜΑΡΓΙΑΝΝΗΣ,ΤΟΝΙΑ ΚΑΠΛΑΝΗ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΕΜΑΝΕΤΖΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΛΕΟΝΟΓΛΟΥ, ΑΝΘΗ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΑΓΓΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι οι ακόλουθες:

-Σάββατο 18/5 στις 20:00 στον τέταρτο όροφο της Καπναποθήκης, παρουσίαση του βιβλίου «μικροκατοικία» της αρχιτέκτονος Σοφίας Βυζοβίτη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Κολώνας – Αρχιτέκτων , Ιστορικός και Συγγραφέας / Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και η Σαπφώ Αγγελούδη – Αρχιτέκτων. Ανάγνωση κειμένων: Μαρία Κολτσακίδου

-Κυριακή 19/5 στις 20:00 στον χώρο της έκθεσης LIVE ELECTRONIC MUSIC από τον Symose Paga

 

Διαβάστε επίσης