• 3 Μαΐου 2024,

Εκθεσιακά εγκαίνια και η παρεξήγηση με εργαζόμενους της ΒΦΛ

 Εκθεσιακά εγκαίνια και η παρεξήγηση με εργαζόμενους της ΒΦΛ

Στόχος της επιμελητηριακής έκθεσης Kavala Expo, τουλάχιστον στη διάρκεια των τελευταίων ετών της κρίσης είναι η τόνωση της ψυχολογίας των εκθετών και η αύξηση της προσέλκυσης των επισκεπτών, δήλωσε χθες από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γιάννης Παναγιωτίδης.

Δυσαρεστημένοι από τη στάση κυρίως του προέδρου του Επιμελητηρίου εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ, που προσήλθαν στο εκθεσιακό κέντρο κατά την τελετή των εγκαινίων ώστε να προβάλουν το εργασιακό τους πρόβλημα. Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Παναγιωτίδης εξήγησε:

«Μια μικρή ένταση παρατηρήθηκε τη στιγμή που μιλούσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΒΦΛ κ. Βογιατζίδης, ωστόσο δεν ακολούθησε κάτι περισσότερο. Θεωρώ ότι ήταν σοφή η επιλογή του προέδρου μας, να καλέσει στο βήμα τον κ. Βογιατζίδη προκειμένου να ακουστούν δημόσια οι απόψεις των εργαζομένων. Πάντως, τα παράπονα που εκφράστηκαν προς το Επιμελητήριο ήταν παντελώς άδικα. Κατανοώ απόλυτα την αγωνία των εργαζομένων αλλά ο πρόεδρός τους όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου δήλωσε ότι δεν είχε κάποιο προσωπικό παράπονο.

Αυτονόητα, τα παράπονα προέρχονται από την αγωνία των εργαζομένων και την ένταση που βιώνουν λόγω απολύσεων από έναν απαράδεκτο επιχειρηματία. Οι προσπάθειες των τοπικών θεσμικών φορέων στοχεύουν στην εξασφάλιση μιας συνεννόησης των δύο πλευρών. Θεωρώ όμως ότι το Επιμελητήριο πράττει πολλά περισσότερα από το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα».

Η επιμελητηριακή έκθεση που εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, με δεδομένο ότι πραγματοποιείται αρχές Οκτωβρίου, προσπαθεί να δώσει ένα βηματισμό στις τοπικές επιχειρήσεις ενόψει του επικείμενου χειμώνα. Ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε ότι την Κυριακή το εκθεσιακό κέντρο κατακλύσθηκε από επισκέπτες. Έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με διάφορους εκθέτες, όχι μόνο όσους εμπορεύονται αλλά και όσους επιδιώκουν προβολή και πωλήσεις, διαπίστωσε μια γενικότερη ικανοποίηση.

Με την παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά, της διοίκησης της ΟΕΒΕ, της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του προέδρου της ΟΕΒΕ Σερρών, πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου, τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών. Ο πρόεδρος Γιάννης Παναγιωτίδης επεσήμανε ότι το κτήριο οφείλεται στις οικονομίες εμπόρων κι επαγγελματιών της δεκαετίας του ’60.

Συγκεκριμένα, το κτήριο και τα καταστήματα ουσιαστικά αγοράστηκαν με 840.000 δρχ από τους καβαλιώτες, ωστόσο το 1963 για φορολογικούς λόγους μεταβιβάστηκαν στη ΓΣΕΒΕΕ. Η γενική συνομοσπονδία παραχωρεί τα γραφεία στην ΟΕΒΕ εισπράττοντας τα ενοίκια, όπως επίσης εισπράττει και τα ενοίκια των καταστημάτων. Εάν βεβαίως τα συγκεκριμένα έσοδα ανήκαν στην ΟΕΒΕ Καβάλας τότε σίγουρα τα οικονομικά δεδομένα θα ήταν ευνοϊκότερα για τα σωματεία της ομοσπονδίας.

 

=

Διαβάστε επίσης