• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Ελευθερία Γαϊτάνη: «Αξιόπιστο σωματείο οι Πάνθηρες, αξίζουν να είναι ψηλά»    

 Ελευθερία Γαϊτάνη: «Αξιόπιστο σωματείο οι Πάνθηρες, αξίζουν να είναι ψηλά»    

Συνέντευξη στον Τάσο Πατσίδη παραχώρησε η «μπόμπερ» Ελευθερία Γαϊτάνη που πλέον διανύει τη δεύτερη θητεία στους Πάνθηρες μετά από ένα χρόνο στον Αστέρα Καβάλας.

Η Ελευθερία αναφέρθηκε στους λόγους της επιστροφής της, στους Πάνθηρες ενώ παράλληλα μίλησε για τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Γυναικών. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ποιοι ήταν οι λόγοι της επιστροφής σου, στους Πάνθηρες;

Απ: Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αστέρα για την πολύ καλή συνεργασία μας. Οι άνθρωποι της ομάδας με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και μου έκαναν να νιώσω ότι είμαι μέλος της μπασκετικής τους οικογένειας.

Επιστρέφω στους Πάνθηρες το οποίο γενικότερα είναι ένα πολύ αξιόπιστο σωματείο. Η διοίκηση των Πανθήρων σου αποπνέει εμπιστοσύνη. Είναι από τους ελάχιστους συλλόγους οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με το γυναικείο μπάσκετ.

Δεν υπάρχει αντρικό τμήμα και αυτό το καθιστά από μόνο του, πιο ενδιαφέρον. Είναι περισσότερο ελκυστικό γιατί ξέρεις ότι όλη προσοχή στρέφεται στο γυναικείο τμήμα.

Ερ: Σίγουρα παίζει ρόλο και η κατηγορία.

Απ: Εντάξει μετράει και αυτό. Είναι η μοναδική ομάδα της Καβάλας που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία. Εγώ βέβαια έχω παίξει πολλά χρόνια σε αυτή την κατηγορία και δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Υπάρχει η εμπειρία.

Ερ: Θα είναι πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα σε λιγότερους ομίλους;

Απ: Σίγουρα θα είναι αρκετά δύσκολο. Ανταγωνιστικό σε μεγάλο βαθμό. Θα υπάρχουν αρκετές ομάδες δυνατές. Άλλες πιο νεανικές με ταλέντο και άλλες με πιο έμπειρες παίκτριες που επιστρέφουν για να παίξουν σε αυτή την κατηγορία.

Ερ: Γεμάτο το ρόστερ των Πανθήρων για τη σεζόν 2023-2024;

Απ: Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. Νομίζω ότι θα είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο, αρκεί να δουλέψουμε σε συστηματική βάση και να βρισκόμαστε καθημερινά στο γήπεδο. Εάν δουλεύουμε συνεχώς και αποκτήσουμε μια χημεία, θα μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ερ: Το πρώτο επίσημο παιχνίδι είναι το ματς με τον Παναθλητικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Θα βγουν κάποια συμπεράσματα; Είναι ένα καλό τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος;

Απ: Νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια του κυπέλλου δεν αντικατοπτρίζουν γενικά την εικόνα της ομάδας. Θα είναι απλά ένα πολύ δυνατό φιλικό. Έτσι θα χαρακτήριζα την αναμέτρηση με τον Παναθλητικό. Είναι πολύ νωρίς για να δείξει η ομάδα τι θέλει να ετοιμάσει. Σίγουρα ο βαθμός ετοιμότητας δεν θα είναι μεγάλος. Θα είναι πάντως μια πρώτη γνωριμία με το κοινό της Καβάλας και θα δούμε και τον Παναθλητικό που κρίνω ότι θα είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος.

Ερ: Πως τα βολεύει η Ελευθερία Γαϊτάνη; Μητέρα αλλά και παίκτρια του Μπάσκετ. Είναι δύσκολο;

Απ: Είναι λίγο δύσκολο. Οι υποχρεώσεις είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με το πριν κάνω οικογένεια. Χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και θέληση και όλα γίνονται. Μου αρέσει η προπόνηση. Χωρίς προπόνηση δεν πας πουθενά.

Ερ: Βασικός στόχος των Πανθήρων ποιος θα είναι; Θα είναι η γρήγορη  παραμονή ή κάποια θέση στην πρώτη τετράδα; Πως το έχετε οριοθετήσει;

Απ: Βασικός στόχος της ομάδας θα είναι  η γρήγορη παραμονή. Να μη μπούμε σε μπελάδες και διαδικασίες να κινδυνεύσει η ομάδα. Από εκεί και πέρα αν δουλεύουμε σωστά και συστηματικά επειδή πιστεύω πολύ στο σύνολο που έχουμε, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.

Επαναλαμβάνω ότι θα εξαρτηθούν από το πώς θα βρισκόμαστε μέσα στο γήπεδο.  Δίνω μεγάλη βάση σε αυτό. Είμαστε κορίτσια τα οποία δεν  έχουμε παίξει πολύ καιρό μεταξύ μας. Είμαστε λίγο ασύνδετο το σύνολο. Επίσης έχει έρθει νέος προπονητής, οπότε θα πρέπει να δέσουμε και να μάθουμε τις ιδιαιτερότητες του προπονητή και αυτός τις δικές μας.

Να γίνουμε ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτό είναι το ζητούμενο. Ξανά μεταξύ μας δεν έχουμε παίξει.

Ερ: Στην προηγούμενη θητεία σου, στους Πάνθηρες είχες συνεργαστεί με άλλες παίκτριες.

Απ: Ήταν εντελώς διαφορετικό το σύνολο. Μόνο με δυο κορίτσια από την νέα ομάδα έχουμε ξαναπαίξει μαζί. Θέλει δουλειά για να γίνει το σύνολο, ομάδα.

Ερ: Τι υπόσχεσαι;

Απ: Εγώ υπόσχομαι ότι το Καβαλιώτικο κοινό θα δει πολύ ωραίο μπάσκετ και να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Νομίζω ότι αξίζει για τους Πάνθηρες να είναι ψηλά. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει πάρα πολύ αυτή την προσπάθεια. Είδα ότι και πέρσι σε κάποια παιχνίδια στο τέλος υπήρχε μεγάλη απήχηση. Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο και υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Ερ: Εσύ θα έχεις και πάλι ένα μεγάλο ρόλο στο σκοράρισμα της ομάδας; Αυτό σε αγχώνει;

Απ: Δε με γεμίζει καθόλου με άγχος. Προσαρμόζομαι στις ομάδες που θα βρίσκομαι. Δεν με αγχώνει.  Προσπαθώ σε όποια ομάδα είμαι να ανταποκρίνομαι  ανάλογα  τις απαιτήσεις του προπονητή. Φυσικά να συνεργάζομαι με τις συμπαίκτριες μου,  με τον τρόπο που πρέπει.

Ερ: Μια ευχή για τη νέα χρονιά;

Απ: Εύχομαι υγεία πρώτα απ’ όλα. Να μην έχουμε κανέναν απολύτως τραυματισμό.


Το βιογραφικό της Ελευθερίας

Η Ελευθερία είναι 26χρονών και έχει ύψος 1,83. Ξεκίνησε από τους Τιτάνες Δράμας σε ηλικία μόλις 8 χρονών αργότερα  το καλοκαίρι του 2018  μεταγράφηκε στην Ολύμπια Λάρισας. Ακολούθησε ο Πανσερραϊκός για να έρθει στο νομό μας αρχικά για τους Πάνθηρες. Πέρσι αγωνίστηκε στον Αστέρα Καβάλας και φέτος το καλοκαίρι επέστρεψε στους Πάνθηρες. Με όλες αυτές τις ομάδες αγωνίστηκε σε επίπεδο Α2 κατηγορίας.

Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων – Γυναικών για δυο συνεχόμενα χρόνια, όταν αγωνιζόταν στους Τιτάνες Δράμας. Σταθερά όλα αυτά τα χρόνια είναι από τις πρώτες σκόρερ του πρωταθλήματος. Μάλιστα την περίοδο 2016-2017 είχε πετύχει 425 πόντους, σχεδόν τους μισούς πόντους που είχε συνολικά η ομάδα της (Τιτάνες Δράμας).

Διαβάστε επίσης