• 10 Μαΐου 2024,

Εν αναμονή της απόφασης ίδρυσης του νέου σχολείου

 Εν αναμονή της απόφασης ίδρυσης του νέου σχολείου

 

 

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Καβάλας περιμένει την οριστική απόφαση του υπουργείου παιδείας, για την ίδρυση του νέου σχολείου, που καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο σε ένα από τα κτήρια του Σανατορίου, ειδικότερα στην παλιά Ορθοπεδική Κλινική. Πρόκειται για το Ειδικό ΤΕΕ που περιμένουν πως και πως όχι μόνο η υπηρεσία, αλλά κι ο Δήμος Καβάλας και φυσικά γονείς και μαθητές.

Ο χώρος έχει ελεγχθεί κι έχει εγκριθεί από την υπηρεσία του υπουργείου. Τώρα απομένει μόνο η απόφαση του υπουργού για να εγκριθεί το σχολείο και στη συνέχεια αυτή να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.  Αμέσως μετά θα πρέπει να προετοιμαστούν τα τετραγωνικά μέτρα που θα διατεθούν για το σχολείο, προκειμένου να γίνει κανονικά ο αγιασμός το Σεπτέμβρη.

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και οι διαδικασίες είναι αργές, η γραφειοκρατία φανερή, υπάρχει ανησυχία αν όλα θα προλάβουν να είναι έτοιμα, για τον αγιασμό το Σεπτέμβρη.

Υπάρχει το ενδεχόμενο το σχολείο να λειτουργήσει με μικρή καθυστέρηση, για παράδειγμα τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.

Εν τω μεταξύ η ίδια υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμμετοχή του πρώτου επαγγελματικού λυκείου σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα για το πρόγραμμα comenius, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 

Στο πλαίσιο  του προγράμματος ERASMUS+ Δράση ΚΑ2  (Σχολικές συμπράξεις), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και τίτλο εγκεκριμένου σχεδίου: «THE FIGHT AGAINST DRUG ADDICTION : DEVELOPING  SOCIAL CONSCIOUSNESS IN SCHOOL AGAINST DRUG ADDİCTION» και στο οποίο συμμετέχει το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας ως εταίρος πραγματοποιήθηκε η 2η  διεθνική συνάντηση στο Fiumicino (Ρώμη) στις 25, 26 και 27 Ιουλίου 2016 . Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν πέντε σχολεία από πέντε ευρωπαϊκές χώρες:  την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία.  Το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση αυτή από δύο εκπαιδευτικούς.

Το σχολείο   Instituto D’Instruzione Superiore “ Paolo Baffi” του Fiumicino, περιοχή  Ρώμης, διοργάνωσε και φιλοξένησε άψογα τη συνάντηση. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικό  και το ενδιαφέρον τεράστιο σχετικά με το αντικείμενο του προγράμματος  που είναι η συντονισμένη προσπάθεια και ο αγώνας για τη λήψη μέτρων κατά των ναρκωτικών και η πρόληψη της χρήσης τους και πώς το σχολείο μπορεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Το πρόγραμμα της συνάντησης ήταν πλούσιο και περιλάμβανε μεταξύ άλλων: λεπτομερή ανασκόπηση των ως τώρα πεπραγμένων, εκπόνηση δραστηριοτήτων και παραγωγή υλικού δεδομένου ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στα μισά του, ανάλυση δράσεων για τις κινητικότητες του επόμενου έτους, επίσκεψη στις Αρχές και συζήτηση σχετικά με το θέμα των ναρκωτικών, παρουσίαση πιλοτικών προγραμμάτων για την πρόληψη των εθισμών, επίσκεψη    στο  Social Cooperative MOBI.DI που ασχολείται με άτομα που είναι ή ήταν χρήστες ναρκωτικών και τέλος επίσκεψη στο «Tor Marancia» ένα προάστιο της Ρώμης που παλαιότερα ήταν μια κακόφημη γειτονιά, κέντρο εμπορίας ναρκωτικών και τώρα ένας χώρος παγκοσμίως διάσημος για τα αριστουργήματα street art που δημιουργήθηκαν εκεί από διεθνής καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης