Ένα οικόπεδο γεμάτο παλιά αυτοκίνητα

 Ένα οικόπεδο γεμάτο παλιά αυτοκίνητα

Σε ένα από τα πολλά ελεύθερα οικόπεδα της περιοχής του Περιγιαλίου συναντά κανείς τουλάχιστον δέκα παρατημένα και υπό διάλυση επιβατικά αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά. Πρόκειται για οχήματα που κανονικά πρέπει να οδηγηθούν στην ανακύκλωση αλλά ο δήμος Καβάλας δε φαίνεται να τα έχει εντοπίσει. Η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στο δημοτικό γήπεδο Κωτσάλου με δέντρα και θάμνους, ενώ κάποια από τα σαραβαλάκια έχουν εγκαταλειφθεί εκεί πρόσφατα και κάποια άλλα φαίνεται πως βρίσκονται εκεί ακόμη και χρόνια.

Έχουν πλέον κρυφτεί πίσω από τους πυκνούς θάμνους και από πανύψηλα δέντρα χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τη διαδικασία απομάκρυνσής τους. Ο δήμος Καβάλας υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες απομακρύνει ανάλογες περιπτώσεις αυτοκινήτων. Πάντως, ακόμη κι αν το δημοτικό έργο εξελίσσεται κανονικά δεν έχει φτάσει έως τη συγκεκριμένη περιοχή. Οι υπεύθυνοι του δήμου Καβάλας ισχυρίζονται ότι η περισυλλογή παλιών αυτοκινήτων ατόνησε επειδή οι ιδιοκτήτες τους φροντίζουν να τα απομακρύνουν οι ίδιοι, φοβούμενοι το δημοτικό έργο.

Ακόμη κι αν ισχύει κάτι παρόμοιο, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο. Μάλλον δεν είναι τόσοι πολλοί όσοι απομακρύνουν μόνοι τους τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητά τους. Φαίνεται ότι η υπηρεσία δεν έχει εντοπίσει περιπτώσεις ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, όπως για παράδειγμα η συγκεκριμένη που σήμερα δημοσιοποιούμε.

 

Διαβάστε επίσης