• 18 Απριλίου 2024,

Ένας ενδιαφερόμενος για το Παγοδρόμιο

 Ένας ενδιαφερόμενος για το Παγοδρόμιο

Έληξε την Παρασκευή το μεσημέρι η προθεσμία του Δήμου Καβάλας προκειμένου ιδιώτες να δηλώσουν το αρχικό τους ενδιαφέρον για τη λειτουργία Παγοδρόμιου στην Κεντρική Πλατεία. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μόνο μία δήλωση ενδιαφέροντος, προερχόμενη από τον γνωστό επαγγελματία της Νέας Καρβάλης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που σε συμφωνία με τον Δήμο Καβάλας (κυρίως επί Σιμιτσή) λειτούργησε το Παγοδρόμιο στην πλατεία αρκετές φορές, τις μέρες πριν και μετά τα Χριστούγεννα. Επειδή η διαδικασία είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, είναι νωρίς να προβλέψουμε αν στο τέλος υπάρξει συμφωνία και λειτουργία του Παγοδρόμιου. Λέγεται ότι για τον ίδιο λόγο τηλεφώνησε στον Δήμο Καβάλας επιχειρηματίας από την Αθήνα, που όμως τελικά δεν κατέθεσε δήλωση ενδιαφέροντος.

Το κρίσιμο σημείο της συμφωνίας αφορά το ποιος θα επιβαρυνθεί τις λειτουργικές δαπάνες. Επί Σιμιτσή ο Δήμος Καβάλας πλήρωνε αυτός το ηλεκτρικό ρεύμα για να υπάρχει Παγοδρόμιο. Επί Τσανάκα ο Δήμος μεταφέρει την δαπάνη στον ιδιώτη, ο οποίος πρέπει επίσης να πληρώσει παράβολο 500 ευρώ. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το περιεχόμενο. Τα πράγματα με λίγα λόγια φαίνονται απλά. Αν ο Δήμος Καβάλας πληρώσει τη δαπάνη του ρεύματος τότε το Παγοδρόμιο θα λειτουργήσει. Διαφορετικά όχι. Η απόφαση θα παρθεί αργότερα, όπως όλα δείχνουν θα είναι πολιτική. Θα εξαρτηθεί από τον γενικότερο σχεδιασμό των εκδηλώσεων τα Χριστούγεννα, τον προϋπολογισμό που θα έχουν, το περιεχόμενο τους κτλ. Το Παγοδρόμιο λειτούργησε πρώτη φορά στον Δήμο Καβάλας τον Δεκέμβρη του 2007. Πέρσι στη θέση του στήθηκε ένας λαβύρινθος, που φυσικά και δεν είχε την ίδια επιτυχία ως προς τη λειτουργία του. Η Καβάλα το 2007 ήταν η πρώτη πόλη της ΑΜΘ με Παγοδρόμιο την περίοδο των εορτών. Στη συνέχεια δεν ήταν λίγες οι γειτονικές πόλεις που ανέγραψαν τη δράση.

*Την Παρασκευή έληξε μία ακόμη προθεσμία. Ο Δήμος Καβάλας ζήτησε να νοικιάσει χώρο – κτίριο στον οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μόνο μία πρόταση, από τους ιδιοκτήτες του Όσκαρ. Η αίθουσα νοικιάζεται επί σειρά ετών από τον Δήμο. Πρόσφατα η σύμβαση έληξε κι όπως φαίνεται μέσω της προαναφερθείσας διαδικασίας θα ανανεωθεί.

Διαβάστε επίσης