• 4 Μαΐου 2024,

Εγγραφές στο Ωδείο «Νεάπολις»

 Εγγραφές στο Ωδείο «Νεάπολις»

Ύστερα από μια άκρως επιτυχημένη και παραγωγική χρονιά, με ποικίλες δράσεις και συναυλίες αλλά και διακρίσεις για τους μαθητές του σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, το ωδείο «Νεάπολις» καλωσορίζει το φθινόπωρο και ανοίγει τις πόρτες του  σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της Μουσικής. Έτσι, ειδικά για τους νέους μαθητές, το Ωδείο Νεάπολις” δίνει την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν τα πρώτα μαθήματα γνωριμίας με το όργανο της αρεσκείας τους για το μήνα Σεπτέμβριο 2016.

Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα (τα οποία είναι ατομικά) ξεκινούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ενώ τα θεωρητικά στις 1 Οκτωβρίου. Την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή το πρώτο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου, γίνονται οι εγγραφές αλλά και οι επαναληπτικές εξετάσεις (για σπουδαστές που δεν ολοκλήρωσαν τον Ιούνιο), όπως επίσης και οι δηλώσεις ενδιαφερομένων για κατατακτήριες εξετάσεις στα όργανα ή ειδικά θεωρητικά (οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται μέσα στον Οκτώβριο, και μόνο, εκάστου έτους). Προσοχή: η διεύθυνση του ωδείου “Νεάπολις” ανακοίνωσε νέες χαμηλότερες τιμές στα δίδακτρα για το ειδικό αρμονίας!

Θυμίζουμε ότι στο ωδείο “Νεάπολις” λειτουργούν 3 τμήματα σπουδών: κλασικό – μοντέρνο – παραδοσιακό.

Στο κλασικό τμήμα διδάσκονται: πιάνο, κιθάρα, βιολί, τσέλο, φλογέρα, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, σαξόφωνο, ακορντεόν, όπως επίσης και όλος ο κύκλος σπουδών στα ανώτερα θεωρητικά: ειδικό αρμονίας, αντίστιξη, φούγκα, ενοργάνωση πνευστών οργάνων και σύνθεση. Απονέμονται τίτλοι σπουδών αναγνωρισμένοι από το υπουργείο πολιτισμού.

Στο μοντέρνο τμήμα διδάσκονται: ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς, μοντέρνο πιάνο και φωνητική και αρμόνιο. Απονέμονται τίτλοι σπουδών (διαβαθμισμένοι σε επίπεδα – grades) σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό “Rockschool”.

Στο παραδοσιακό-λαϊκό τμήμα διδάσκονται: μπουζούκι, τουμπελέκι, μπεντίρ, ακορντεόν, μπαγλαμάς, νέυ.

Επίσης, λειτουργούν: τμήμα βυζαντινής μουσικής, τμήμα προετοιμασίας για τα πανεπιστημιακά τμήματα μουσικής στην Ελλάδα, τμήμα μουσικής τεχνολογίας (κύκλοι και βεβαιώσεις σπουδών ανά αντικείμενο και θεματική ενότητα: μουσική σημειογραφία (finale), ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου (sonar producer και logic audio) και φυσικά το τμήμα μουσικο-κινητικής αγωγής (προπαιδεία) για τα μικρά παιδιά ηλικίας 3 ως 7 χρονών.

Τέλος, στο ωδείο “Νεάπολις” λειτουργούν μουσικά σύνολα, τα οποία πέρα από την παιδαγωγική τους χρησιμότητα, παρουσιάζουν τη δουλειά τους με συναυλίες στην πόλη μας, αλλά και έξω απ’αυτήν: σύνολο κλασικής μουσικής, σύνολο κλασικών κιθάρων, παραδοσιακό-λαϊκό σύνολο, ροκ εργαστήρια (δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου).

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτησή σας και τον έγκαιρο πραγραμματισμό των μαθημάτων, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2510243366, 6972000104, είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ωδείου μας (www.odeioneapolis.gr αλλά και στο facebook «ωδείο νεάπολις»υπάρχει ενημέρωση για τις δράσεις μας). Σας προσκαλούμε να έρθετε να δείτε από κοντά τις υπερσύγχρονες και καλαίσθητες εγκαταστάσεις του ωδείου “Νεάπολις” αλλά και να γνωρίσετε τους καθηγητές μας, “μάχιμους” και καταξιωμένους παιδαγωγούς.

Η διεύθυνση του ωδείου “Νεάπολις” δίνει και πάλι την υπόσχεση στις 200 πλέον οικογένειες που μας εμπιστεύονται τη μουσική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, ότι θα συνεχίσουμε το παιδαγωγικό λειτούργημά μας αλλά και την πολιτιστική μας δράση με απόλυτη συνέπεια και συναίσθηση της ευθύνης μας˙ ο ενθουσιασμός των μαθητών μας είναι η ανταμοιβή μας!

Η Διευθύντρια                                   Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΙΑ-ΠΑΥΛΙΔΗ                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΙΖΑΡΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης