• 18 Μαΐου 2024,

Ενημέρωση Ν. Παναγιωτόπουλου από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου

 Ενημέρωση Ν. Παναγιωτόπουλου από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου

Η ενημέρωση των βουλευτών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι. Εκπρόσωποι της διοικητικής επιτροπής υπό τον πρόεδρο Μάρκο Δέμπα συνάντησαν στο προεδρικό γραφείο το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Εκεί βρισκόταν ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Γιάννης Κούτρας και ο Λευτέρης Κουκουτίνης.

Ο Μάρκος Δέμπας εξήγησε στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι φυσικά και υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με την πολιτική στην οικονομία την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ζητήματα που δημιουργούν προβλήματα σε όλη τη χώρα. Αφήνουμε στην άκρη, σημείωσε ο κ. Δέμπας, τα βασικά κεντρικά ζητήματα προκειμένου να επικεντρωθούμε στα τοπικά. Ξεχώρισε πάντως πως ακόμη χειρότερο πρόβλημα είναι εκείνο της γραφειοκρατίας.

Ο Μάρκος Δέμπας είπε στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου πραγματοποιεί την τρέχουσα περίοδο ένα κύκλο επαφών, ενημερώνοντας τους τοπικούς φορείς και παράγοντες. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στο πρόβλημα της πολεοδομίας και συμπλήρωσε μάλιστα ότι θα καθυστερήσουν οι οικοδομικές άδειες και του προγράμματος Εξοικονομώ 2. Πιέζουμε προκειμένου να βρεθεί λύση, τόνισε ο κ. Δέμπας, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στον αυξημένο ΦΠΑ για το νησί της Θάσου. Έθεσε το ζήτημα του τέλους διανυκτέρευσης, ζητώντας μία ακόμη φορά αυτό να είναι τουλάχιστον ανταποδοτικό. Δηλαδή, τα χρήματα των ξενοδοχείων να μένουν και να στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Ο κ. Δέμπας ζήτησε την υποστήριξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τα αναπτυξιακά κίνητρα που θα πρέπει να επανέλθουν στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Θύμισε σχετική υπόσχεση του Γιώργου Σταθάκημε αφορμή την κατάργηση της επιδότησης εργασίας. Τότε ο κ. Σταθάκης είχε υποσχεθεί αντικατάσταση του αναπτυξιακού κινήτρου με καινούργιο. Υπόσχεση ωστόσο που δεν τηρήθηκε. Ο κ. Δέμπας πρότεινε στο ίδιο κλίμα να μειωθεί η φορολογία στην ΑΜΘ επειδή γειτνιάζει με τη Βουλγαρία. Τέλος, έθεσε το ζήτημα του δρόμου από την Εγνατία οδό έως το αεροδρόμιο και μέχρι την Κεραμωτή. Υπογράμμισε ότι η κατάσταση αυτού στου σημαντικού δρόμου για τα τουριστικά δρώμενα της περιοχής είναι κάκιστη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος άκουσε με μεγάλη προσοχή τα θέματα που έθεσε υπόψη του ο Μάρκος Δέμπας και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει όπου και όπως μπορεί.

Διαβάστε επίσης