• 22 Μαΐου 2024,

Ενίσχυση και στήριξη των επιχειρήσεων

 Ενίσχυση και στήριξη των επιχειρήσεων

«Στην επιβίωση των επιχειρηματιών και των οικογενειών τους και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστιάζουν αυτή την περίοδο τις προτάσεις του τα Επιμελητήρια,» όπως επισημαίνει στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.

Σύμφωνα με τον κ. Δέμπα, «οι επιχειρηματίες στην πλειονότητά τους προσπαθούν να βιοποριστούν μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και γι’ αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι ενίσχυσής τους και στη συνέχεια να προχωρήσουν μέτρα στήριξης της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Οι αναστολές πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων είναι στη σωστή κατεύθυνση. Αρχικά, πρέπει να ενισχυθεί και να διευρυνθεί η επιστρεπτέα και μη επιστρεπτέα επιχορήγηση αλλά και να προχωρήσει άμεσα το ουσιαστικό κομμάτι των μικροπιστώσεων εκτός τραπεζικού συστήματος, που θα διευκολύνει το άνοιγμα των επιχειρήσεων», τονίζει ο κ. Δέμπας.
Σύντομα το Επιμελητήριο Καβάλας, μέσω της ιστοσελίδας του, θα προχωρήσει σε καταγραφή μικρών επιχειρήσεων που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές, με σκοπό να παροτρύνει τους καταναλωτές να απευθύνονται σ’ αυτές για τις αγορές τους. «Χρειάζεται αλληλεγγύη στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και ίσως να καταφέρουμε να περιορίσουμε, έστω και λίγο, γιατί δεν μπορούμε δυστυχώς να εξαλείψουμε, τον κίνδυνο, που διατρέχουν να κλείσουν το επόμενο διάστημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. (Πηγή ΕΡΤ Καβάλας)

Διαβάστε επίσης