• 25 Απριλίου 2024,

Ενοχλητική μυρωδιά σε δρόμο του Περιγιαλίου

 Ενοχλητική μυρωδιά σε δρόμο του Περιγιαλίου

Κάτοικοι του Περιγιαλίου διαμαρτυρήθηκαν στο σύλλογο τους, σύλλογο κατοίκων Περιγιαλίου, για την ενοχλητική μυρωδιά επί της οδού που ξεκινά από τον ΟΑΕΔ και φθάνει έως τα τελευταία σπίτια της συνοικίας. Πλησίον του ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Είναι η διαδρομή που συνήθως ακολουθεί το μεγάλο όχημα των απορριμμάτων, το οποίο πηγαινοέρχεται στον ΧΥΤΑ. Μια προσεκτική έρευνα στο πρόβλημα απέδειξε ότι η μυρωδιά αφορά τα υγρά που χύνονται στο οδόστρωμα από το συγκεκριμένο μεγάλο όχημα. Αυτό φέρεται να γίνεται τόσο όταν το φορτηγό ανεβαίνει προς τον σκουπιδότοπο κι είναι γεμάτο σκουπίδια όσο και στην επιστροφή του.

Αρκεί κάποιος να κινηθεί στη συγκεκριμένη διαδρομή. Αμέσως γίνεται δέκτης της ενοχλητικής μυρωδιάς. Ίσως όχι σε όλο το δρόμο αλλά σίγουρα σε 3-4 σημεία του. Υπάρχουν μάλιστα σχετικά ίχνη στο οδόστρωμα. Τα «ζουμιά» από το φορτηγό.

Ο σύλλογος των κατοίκων ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, σκοπεύει να μιλήσει σχετικά και στη δήμαρχο. Ζητά να «σφραγίζονται» καλύτερα τα σκουπίδια όσο αυτά μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ και στα σημεία των διαρροών να γίνει άμεσα πλύσιμο του δρόμου. Το πρόβλημα προκύπτει από τις υψηλές θερμοκρασίες αυτών των ημερών. Τα υγρά από τα σκουπίδια μένουν ώρα στο οδόστρωμα ενώ «μεταφέρονται» και σε άλλα σημεία του δρόμου από την κίνηση των άλλων οχημάτων. Όσοι γνωρίζουν τη διαδικασία, ξέρουν ότι τα δρομολόγια των φορτηγών με τα σκουπίδια είναι καθημερινά.

 

Διαβάστε επίσης