Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας – Χαιρετισμός εθνικής εορτής 25ης Μαρτίου

 Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας – Χαιρετισμός εθνικής εορτής 25ης Μαρτίου

Αγαπητά μέλη μας, γονείς και κηδεμόνες,

υπήρχαν σχολικές χρονιές στη διάρκεια της ύπαρξης του ελληνικού κράτους, που οι μαθητές δεν έκαναν την καθιερωμένη παρέλαση προς τιμή και ανάμνηση του Αγώνα της Εθνικής Παλιγεννεσίας και των νεκρών Ηρώων του Έθνους μας. Έτυχαν οι συγκεκριμένοι μαθητές σε συγκυρίες και καταστάσεις δύσκολες για την Πατρίδα μας, δεν τις επέλεξαν οι ίδιοι. Αλλά, όσο δυστοπικό και αν φαινόταν το μέλλον τους, τα παιδιά εκείνα δεν υπέστειλαν την σημαία του Αγώνα, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε. Είχαν εκείνα τα παιδιά, τα παιδιά της Κατοχής,  ως ιδανικό τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821, οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της Πατρίδας μας σε κάθε βράχο, σε κάθε λιβάδι σε κάθε κύμα της θάλασσάς της, με τα Ιερά Λάβαρά τους μπροστά  και από αυτούς αντλούσαν δύναμη, θάρρος και ορμή για να προχωρήσουν στο μέλλον! Και με όσα μέσα είχαν στα χέρια τους διαθέσιμα, τα κατάφεραν και είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνα τα παιδιά, που τώρα έχουν άσπρα μαλλιά.

Η σημερινή αναπάντεχη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης, υποχρεώνει τους μαθητές , τα παιδιά μας, να στερηθούν τη χαρά και το αίσθημα εθνικής ομοψυχίας της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Χάνουμε και εμείς οι γονείς μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες το δικαίωμα της υπερηφάνειας βλέποντάς τους. Κατανοούμε όλοι τους έκτακτους λόγους και ομονοούμε σε αυτούς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Είναι όμως  και για εμάς  μία ευκαιρία να αναλογιστούμε πως ό,τι θεωρούμε δεδομένο, φυσιολογικό  ή τετριμμένο διόλου δεν είναι έτσι! Για καθετί αυτονόητο στη ζωή μας  χρειάστηκε αγώνας και χρειάζεται αγώνας για να διατηρηθεί.

Σήμερα λοιπόν με τη σειρά μας καλούμαστε όλοι να λάβουμε μέρος, μαζί με τα παιδιά μας, σε έναν ιδιότυπο αγώνα, που όμοιό του δεν έχουμε γνωρίσει. Ενώ οι πρόγονοί μας είχαν φανερό εχθρό, τον Τούρκο κατακτητή, εμείς έχουμε έναν αόρατο εχθρό, έναν ιό που μπορεί να βρίσκεται παντού! Είναι ύπουλος, είναι επίμονος και έχει την ιδιότητα λόγω του μεγέθους του να αδρανοποιεί τις αντιδράσεις του αμυνόμενου. Όμως, όπως γνωρίζουμε, ο Λαός μας αντιμετώπισε πολύ μεγαλύτερους αντιπάλους, πραγματικά αδυσώπητους, οι οποίοι είχαν αστείρευτες δυνάμεις και μέγιστη δύναμη πυρός και  πάντα στεφόταν  νικητής, πάντα ήταν στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, η οποία τέμνει τις φωτεινές από τις σκοτεινές πλευρές της  με την ευθύνη και την συνέπεια λόγων και έργων!

Πρέπει λοιπόν, ως αντίστοιχοι  αγωνιστές και εμείς με ψυχραιμία, υπομονή και υπευθυνότητα  να υπερασπιστούμε τη ζωή όλων μας, η οποία περισσότερο από ποτέ στην ιστορία αποδεικνύεται ότι είναι μια αλυσίδα, μια αλληλουχία κοινών και ατομικών πράξεων και παραλείψεων, προκειμένου να κατανικήσουμε τον σημερινό αόρατο και επικίνδυνο εχθρό.  Στέρεη πεποίθησή μας είναι ότι και σε αυτόν τον Αγώνα ο λαός μας θα βγει νικητής!

Ζητώ η Ελλάδα! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821! Ζήτω οι Ήρωές μας ! Η Θεοτόκος πρεσβεύει υπέρ ημών και η Χάρις της μας σκεπάζει και προφυλάσσει την Πατρίδα μας!  Χρόνια πολλά σε όλους! Πάντοτε ενωμένοι ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες, έτσι θα κάνουμε και αυτή τη φορά!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΡΟΣΟΥ-ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗ      ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης