• 17 Μαΐου 2024,

Ένταση και χαρακτηρισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο- Αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση ο Μάκης Παπαδόπουλος

 Ένταση και χαρακτηρισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο- Αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση ο Μάκης Παπαδόπουλος

Επεισοδιακό τέλος είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης 27ης Οκτώβρη.

Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη και του Μάκη Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να αποκάλεσε το Δήμαρχο «μαλάκα», επειδή αυτός νωρίτερα φέρεται να αποκάλεσε τον κ. Παπαδόπουλο «καραγκιόζη».

Σε συνέχεια του χαρακτηρισμού «μαλάκα», ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέβαλλε από τη συνεδρίαση τον κ. Παπαδόπουλο. Ο οποίος αρνούνταν να αποχωρήσει. Ισχυρίζονταν ότι χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό σαν απάντηση σε όσα νωρίτερα ο κ. Δήμαρχος είχε πει σε βάρος του.

Το ηχητικό απόσπασμα που υπάρχει στο διαδίκτυο δεν περιλαμβάνει ούτε τον έναν χαρακτηρισμό, ούτε τον άλλο. Φαίνεται η ένταση, ακούγονται πολλές άλλες φωνές και φυσικά η άρνηση του κ. Παπαδόπουλου να αποχωρήσει. Τα επίμαχα λόγια δεν ακούγονται στη συνεδρίαση μάλλον επειδή ειπώθηκαν με κλειστό μικρόφωνο (αυτό που είναι μπροστά σε κάθε δημοτικό σύμβουλο αλλά και στο Δήμαρχο).

Κι όμως η συνεδρίαση ως εκείνη την ώρα, το προ τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ήταν πολύ ήρεμη. Το θέμα που προκάλεσε την ένταση αφορούσε το δημοτικό έργο μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Ο κ. Παπαδόπουλος αμφισβήτησε γενικά τα έργα που έγιναν από τη διοίκηση ενώ απευθυνόμενος στο Δήμαρχο του είπε ότι δεν έχει πτυχίο (εννοούσε πτυχίο μηχανικού). «Όπως εγώ δεν ξέρω από μπάλα, έτσι εσύ δεν ξέρεις από έργα», είπε ο Δήμαρχος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκείνη την ώρα ήταν στην αίθουσα προσπαθούσαν να μεσολαβήσουν για να εκτονωθεί η κατάσταση. Κάποιοι μόνο παρακολουθούσαν. Προκύπτει μάλιστα ότι υπήρξε δημοτικός σύμβουλος που από ένα σημείο και μετά βιντεοσκόπησε με το κινητό του τους έντονους διαλόγους! Όσοι συνεδρίαζαν από απόσταση, απόρησαν μιας και εκ του συστήματος δεν είχαν ακούσει τις καίριες φράσεις και χαρακτηρισμούς.

Διαβάστε επίσης