• 28 Απριλίου 2024,

Εντατικοί έλεγχοι όλο το Καλοκαίρι στην αγορά από την εφορία

 Εντατικοί έλεγχοι όλο το Καλοκαίρι στην αγορά από την εφορία

Περισσότερο από 1 ώρα διήρκεσε η πολύ σημαντική χθεσινή σύσκεψη στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών με θέμα το παρεμπόριο. Προκλήθηκε από τους προέδρους της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου. Συμμετείχαν εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμεναρχείου, της Δημοτικής Αστυνομίας και η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Καβάλας. Η κ. Παναγιωτοπούλου μιλώντας γενικότερα για τους ελέγχους στην αγορά δήλωσε ότι θα γίνονται εντατικά όλο το Καλοκαίρι από το προσωπικό της υπηρεσίας της. «Θα είμαστε έξω όλο το Καλοκαίρι. Κάθε μέρα και όλες τις ώρες» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση ενώ παραπονέθηκε ότι σε πρόσφατο έλεγχο που έγινε στην Καβάλα το προσωπικό της Δ.Ο.Υ δέχθηκε απειλές! «Είχαμε αντιδράσεις από τα μέλη σας» είπε στον κ. Παναγιωτίδη κι αυτός συμφώνησε ότι αυτή η αντίδραση δεν είναι σωστή. Παρατήρησε μάλιστα ότι στους ελέγχους το προσωπικό της εφορίας δείχνει επιείκεια, κατανοεί τις συνθήκες της κρίσης κι έτσι πολλές φορές αρκείται σε παρατηρήσεις και συστάσεις.
Όσον αφορά το παρεμπόριο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης χαρακτήρισε τη σύσκεψη πολύ χρήσιμη και πετυχημένη. «Η συζήτηση ήταν δημιουργική, θα έχουμε συνάντηση και με τον αστυνομικό διευθυντή» τόνισε μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης.
Για την πάταξη του παρεμπορίου χθες συμφωνήθηκε: Να είναι σε ετοιμότητα η ομάδα Δίας ώστε να αντιμετωπίζει αμέσως συγκεκριμένες καταγγελίες που θα πρέπει να γίνονται στο 100. Η Δημοτική Αστυνομία θα υλοποιήσει εξόρμηση προληπτικού χαρακτήρα που θα γίνει τις επόμενες 15 μέρες. Η εφορία θα είναι σε 24ωρη ετοιμότητα ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στην παραλιακή οδό (Ε. Αντίστασης), σε όλες τις παραλίες μέσα κι έξω από την πόλη, στους πεζόδρομους αλλά και στις άκρες της Καβάλας όπου συνήθως γίνεται παράνομη πώληση φρούτων.

Διαβάστε επίσης