Εντατική πυροπροστασία στο Νομό Καβάλας από υπηρεσίες και εθελοντές

 Εντατική πυροπροστασία στο Νομό Καβάλας από υπηρεσίες και εθελοντές

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και συνεχών περιπολιών ήταν το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή ο Νομός Καβάλας σε σχέση με τον κίνδυνο δασικής πυρκαγιάς.

Όλες οι υπηρεσίες έλαβαν σχετικές εντολές και βρίσκονταν παντού στα δάση. Προτεραιότητα δόθηκε στο περιαστικό δάσος της Καβάλας και στο δάσος του Ζυγού.

Στα προληπτικά μέτρα εμπλέκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, ο Στρατός, η τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετοί εθελοντές. Σε σχέση με τα συνηθισμένα μέτρα επαγρύπνησης, αυτά που ισχύουν είναι ενισχυμένα. Ειδικότερα υπάρχει ένα ακόμη πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Καβάλας που είναι σε επιφυλακή ή κάνει πεζές περιπολίες εντός των δασικών εκτάσεων. Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των εθελοντών που κι αυτοί βρίσκονται εκεί που πρέπει προκειμένου να βοηθήσουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Από πλευράς περιστατικών δεν υπήρξε σχεδόν κανένα. Μια μικρή εστία προέκυψε προχθές κοντά στην Παλιά Καβάλα αλλά αντιμετωπίστηκε αμέσως. Χθες το μεσημέρι η Π.Υ. Χρυσούπολης αντιμετώπισε φωτιά σε διαμέρισμα μέσα στη Χρυσούπολη. Κατά τα άλλα υπάρχει ησυχία και αυξημένη επιφυλακή.

Με κεντρική απόφαση που έλαβε η Πολιτική Προστασία και ισχύει σε όλη την Ελλάδα έχει παντού απαγορευτεί η κίνηση στα δάση. Για την περίπτωση του περιαστικού δάσους της Καβάλας προσωπικό της Αστυνομίας κάνει ελέγχους κι απαγορεύει πολίτες να κινηθούν μέσα σε αυτό.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Νομό Καβάλας βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις μεγάλες φωτιές της Αττικής, χθες ήταν στη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας.

Διαβάστε επίσης