• 24 Απριλίου 2024,

ΕΟΣ Καβάλας 1933: Χειμερινή ανάβαση στην κορυφή Γκούρα της Τύμφης (φωτογραφίες)

 ΕΟΣ Καβάλας 1933: Χειμερινή ανάβαση στην κορυφή Γκούρα της Τύμφης (φωτογραφίες)

Στα Ζαγοροχώρια και στο ορεινό συγκρότημα της Τύμφης, στην Βόρεια Πίνδο, βρέθηκε γι’ ακόμα μια φορά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933, το τριήμερο 25-27 Φεβρουαρίου.

Την Κυριακή το πρωί 8 μέλη του Συλλόγου ξεκίνησαν από το χωριό Σκαμνέλι  για την δεύτερη ψηλότερη κορυφή του βουνού, την Γκούρα στα 2467 μέτρα. Η ορειβατική ομάδα προσέγγισε γρήγορα τις χιονισμένες πλαγιές και αναγκάστηκε να κάνει χρήση του τεχνικού εξοπλισμού της (κραμπόν) για να συνεχίσει με ασφάλεια την πορεία της λόγω του παγωμένου χιονιού που συνάντησε.

Οι Καβαλιώτες ορειβάτες χρειάστηκαν 5 ώρες για να φτάσουν στην κορυφή. Η ομίχλη και οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούσαν στο σημείο δεν μείωσαν ούτε στιγμή την χαρά και την ικανοποίηση τους για την κατάκτηση της δύσκολης αυτής κορυφής ενώ η περιπετειώδης επιστροφή, λόγω της πολύ πυκνής ομίχλης, έγινε με την χρήση συσκευής GPS που αποδείχθηκε πολύτιμη.

Τελικά η ομάδα επέστρεψε στο Σκαμνέλι μετά από πορεία 8,5 ωρών συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων. Την Καθαρά Δευτέρα τα μέλη του Συλλόγου επιδόθηκαν σε πιο χαλαρές δραστηριότητες όπως επίσκεψη στα πέτρινα γεφύρια της περιοχής και εύκολη πεζοπορία στην επιβλητική Σκάλα της Βίτσας στο φαράγγι του Βίκου.

Η επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 είναι το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου στο Pirin της Βουλγαρίας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης