• 20 Απριλίου 2024,

Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο “Εγνατία” – Σε κίνδυνο οι αφίξεις Εγγλέζων στη Θάσο

 Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο “Εγνατία” – Σε κίνδυνο οι αφίξεις Εγγλέζων στη Θάσο

Την προσεχή Δευτέρα 10 Μάη επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο Egnatia. Το ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του. Αντίθετα τόσο το Lucy όσο και το Esperia τηρούν στάση αναμονής με προοπτική λειτουργίας μάλλον τον Ιούνιο.

Για τη Θάσο δεν είναι καθόλου καλό νέο αυτό για τις αφίξεις των Εγγλέζων τουριστών. Οι προϋποθέσεις που μπαίνουν κατά την επιστροφή τους οδηγούν (με τα έως τώρα δεδομένα) σε ματαίωση αφίξεων που θα άρχιζαν από τις 17 Μάη.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες στην Αγγλία και επηρεάζουν γενικά τις αφίξεις των Εγγλέζων στην Ελλάδα, αναφέρουν (πηγή tornosnews.gr):

Μόνο η Πορτογαλία από τους αγαπημένους μεσογειακούς προορισμούς των Βρετανών κατατάχθηκε στην πράσινη λίστα για τα ταξίδια των Βρετανών από τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps.

Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα, πράγμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι Βρετανοί κατά την επιστροφή τους από αυτές τις χώρες πρέπει να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι με PCR τεστ την 2η και την 8η μέρα.

Εάν υπάρξει αρνητικό τεστ, η καραντίνα περιορίζεται στις 5 ημέρες.Από τις χώρες της πράσινης λίστας αρκεί ένα τεστ πριν από την αναχώρηση για την επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία και ένα PCR έως δυο ημέρες μετά την επιστροφή.

Οι μόνες χώρες που εντάχθηκαν στην πράσινη λίστα είναι: Πορτογαλία, Ισραήλ, Γιβραλτάρ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Νησιά Φερόε, Ισλανδία, Φόκλαντς.

Ο κ.Shapps είπε ότι ο κατάλογος θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες. Συμβούλεψε δε το κοινό να μην κάνει κράτηση για ταξίδια χωρίς να έχει διασφαλισθεί ότι θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων εάν αλλάξει η κατάσταση σε ένα προορισμό.

Προειδοποίησε επίσης για αναμενόμενες καθυστερήσεις στον έλεγχο στα αεροδρόμια, αν και θα προστεθεί επιπλέον προσωπικό. Στην κόκκινη λίστα προστέθηκαν η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ.

Διαβάστε επίσης